Hatayspor’un eski golcüsü Ayoub El Kaabi Olympiakos'u Avrupa'da finale taşıdı

Özgür Koç
10.05.2024 - 11:58 | Son Güncellenme: 10.05.2024 - 12:05

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde finale çıkan Olympiakos yarı finalde İngiliz ekibi Aston Villa’yı iki maçta da devirmeyi başardı. 4-2 ve 2-0’lık skorlarla rakibini eleyen Yunan ekibinin attığı 5 gol tanıdık bir isimden geldi.

Hatayspor’un eski golcüsü Ayoub El Kaabi Olympiakos'u Avrupa'da finale taşıdı

AJANSSPOR - HABER

Yunanistan’ın köklü ekiplerinden Olympiakos, Avrupa Konferans Lig yarı finalinde İngiliz ekibi Aston Villa’yı geçerek tarihinde ilk defa Avrupa Kupalarında finale kalmayı başardı.

Olympiakos, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında finale kalırken eski Hatayspor’lu Ayoub El Kaabi şov yaptı. 

Kariyer sezonunu geçiriyor 

Hatayspor’un eski yıldızı Ayoub El Kaabi bu sezon Olympiakos formasıyla hem ligde hem Avrupa’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Yunan ekibiyle bu sezon 46 maça çıkan Faslı futbolcu bu maçlarda 33 gol atarken 2 de gol pası verdi. El Kaabi attığı 33 golün 15’ini Avrupa’da kaydetti. 

Sadece Fenerbahçe'ye karşı sessiz kaldı

Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Olympiakos, oynanan iki maçın ardından Fenerbahçe’yi penaltılarla elledi. 30 yaşındaki golcü forvet bu sezon Avrupa Konferans Ligi’nde oynadığı sekiz maçın altısında gol atarken Fenerbahçe’ye karşı oynadığı iki maçta da gol atamadı. 

Avrupa kapısı Hatayspor’la açıldı

30 yaşındaki tecrübeli golcü Avrupa kariyerine Hatayspor ile başladı. Fas’ın Wydad AC takımından bedelsiz olarak transfer edilen El Kaabi, Hatayspor formasıyla çıktığı 55 maçta 26 gol 5 asistlik performans gösterdi. 

Avrupa'da bir sezonda en çok gol atan Afrikalı oldu

Bu sezon Olympiakos formasıyla Avrupa kupalarında 15 gol atan Hatayspor‘un eski yıldızı El Kaabi attığı 15 golle bir sezonda Avrupa kupalarında en çok gol atan Afrikalı oyuncu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler