Paul Pogba'nın Futbol Kariyeri Sona Ermek Üzere! İşte nedeni

Orhan Gülek
06.10.2023 - 16:43 | Son Güncellenme: 06.10.2023 - 16:48

İtalya Serie A ekibi Juventus'ta forma giyen Paul Pogba'nın, doping testi yine pozitif çıktı. Fransız yıldız, 2-4 yıl futboldan men cezası alabilir.

Paul Pogba'nın Futbol Kariyeri Sona Ermek Üzere! İşte nedeni

AJANSSPOR - HABER

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus forması giyen Paul Pogba, futboldan 2-4 yıl arası men cezası alabilir.

Pogba, geçici olarak futboldan men edilmişti

Fransız yıldızın, 20 Ağustos'ta yapılan doping testi pozitif çıkmıştı. Bu gelişme sonrası İtalya Ulusal Anti-Doping Mahkemesi yıldız futbolcuyu geçici olarak futboldan men etmişti.

İkinci doping testi de pozitif

Sky'da yer alan habere göre, Pogba'nın 6 Ekim'de (bugün) yapılan ikinci doping testi de pozitif çıktı. 30 yaşındaki futbolcu, futboldan 2-4 yıl arası men cezası alabilir.

Juventus, Pogba'nın sözleşmesini feshedebilir

Juventus, Pogba'nın doping testinin ikinci kez pozitif çıkmasının ardından yıldız futbolcunun 2026 yılına kadar devam eden sözleşmesini feshedebilir. İtalyan ekibi ayrıca, Pogba'nın maaşını ödemeyi durdurup ona asgari bir maaş (39 bin Euro) verebilir.

Pogba, savcılıkla anlaşabilir

Pogba'nın suçunu kabul etmesi ve ardından verilecek yaptırımlar konusunda savcılıkla anlaşma ihtimali (İstenen cezanın yüzde 50'sini geçmemek kaydıyla) bulunuyor. Bu durumda Pogba'ya 2 yıl ceza verilmesi talep edilmesi halinde, Fransız futbolcu 12 ay da futboldan uzak kalabilir.

Paul Pogba'nın performansı

Paul Pogba geçen sezon Juventus'ta sadece 10 maçta forma giydi. Bu 10 maçın 1'ine ilk 11'de başladı.

Senin için hazırladığımız haberler