İstanbulspor - Trabzonspor maçında gol öncesi faul var mı? beIN Trio ekibi açıkladı

Orhan Gülek
19.12.2023 - 23:59 | Son Güncellenme: 20.12.2023 - 08:13

Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti ve maç yarıda kaldı. Maç sonu beIN Trio değerlendirmede bulundu.

İstanbulspor - Trabzonspor maçında gol öncesi faul var mı? beIN Trio ekibi açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 17. haftasında oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti ve maç yarıda kaldı.

Maç sonu yayıncı kuruluşta bein Trio, İstanbulspor - Trabzonspor maçını yorumladı.

İstanbulspor - Trabzonspor maçında ender görülen bir olay

Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Hakan Yakın'ın çalıştırdığı İstanbulspor ile Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, hakem Ali Şansalan'ın düdük çaldığı maçta karşı karşıya geldi.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu'nda oynanan maçın ikinci yarısında sahalarda ender görülen bir olay yaşandı.

Konuk takım 11'de Trezeguet ile öne geçerken, ev sahibi takım 39'da Muammer Sarıkaya ile yanıt verdi. Trabzonspor, 68. dakikada Onuachu'nun golüyle öne geçti.

Uzun süre VAR'da incelenen pozisyonun ardından gol kararı çıktı. İstanbulspor yönetimi ise gol öncesi faul olduğunu düşündüğü için takımı geri çekme kararı verdi.

İlgini Çekebilir
Hakemler değerlendirdi! Sahadan çekilmeye sebep olan pozisyonda karar doğru mu?
Habere Git

Başkan, takımı sahadan çekti

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, karşılaşmanın 74. dakikasında Trabzonspor 2-1 öndeyken takımı sahadan çekti ve oyunculara "soyunma odasına gidin" dedi.

Bu kararın ardından İstanbulsporlu bazı oyuncular soyunma odasına gitti. Başta Simon Deli olmak üzere bazı oyuncular ise sahada kaldı. Simon Deli, Sarıalioğlu ile konuşarak takımı sahada kalması için ikna etmeye çalıştı.

Maç yarıda kaldı

İstanbulsporlu Mehmet Yeşil daha sonra sahaya dönerek hakem Ali Şansalan'ın elini sıktı ve maça çıkmayacaklarını söyledi.

Daha sonra Ali Şansalan da soyunma odasına gitti. İstanbulspor - Trabzonspor maçı yarıda kaldı.

Bülent Yıldırım: "Hakemlerimiz bu ülkenin kamu görevlileri"

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un Trio ekibi; Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran değerlendirmede bulundu.

İlk olarak söz alan ve hakemleri savunan Bülent Yıldırım, "Bu olaylar olacaksa neden liglere ara verdik? Ülke futbolu için hakem arkadaşlarımız görevlendirmeyi kabul ettiler. Bugün Ali Şansalan'ı eleştirecekler bu arkadaşlarımız maydanoz değil. Hakemlerimiz bu ülkenin kamu görevlileri... " dedi.

Bahattin Duran: "Bugün yaşananlar yine bir hayal kırıklığı"

İstanbulspor'un faul beklediği pozisyon hakkında da değerlendirmelerde bulunan Trio ekibi, şu ifadeleri kullandı:

  • Bülent Yıldırım: Loshaj'ın pozisyonunda bence bir ihlal yok. Bu pozisyonda hiç bir faul görmüyorum. Hakem çok sabırlı davrandı, kartlarını çıkarma konusunda.  Bahattin Duran: Loshaj'a müdahale yok. Bu pozisyonda VAR'lık bir durum yok.  
  • Bahattin Duran: Geçen hafta 'milat' olsun dedik. Halil Umut'un yediği yumruk sonrasında çok düşündüm. Buna kim sebep oldu? diye... Futbolun tüm paydaşları buna sebep oldu. 15 haftalık Trio programlarını izledim. Birkaç hafta yükseldiğim bölümler olmuş 'dikkat etmeliyim' dedim. Programa gelirken de Bu doğrultuda geldim ancak bugün yaşananlar yine bir hayal kırıklığı.
  • Deniz Çoban: Bir futbolsever olarak bugün çok üzgünüm. Loshaj'a yapılan hareket kesinlikle faul değil.  
İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Büyükekşi 3 hakem için söz verdi! "Artık maç yönetmeyecekler"
Habere Git

"Dünyaya rezil olduk"

Simon Deli'nin Sarıalioğlu ile konuşarak takımı sahada kalması için ikna etmeye çalışmasına da değinen Trio ekibi, şu ifadeleri kullandı:

  • Bahattin Duran: Simon Deli'nin yalvarışı gözümün önünde. Dünyaya rezil olduk.
  • Bülent Yıldırım: Bir futbol adamı olarak çok üzgünüm. Simon Deli başkana "yapma patron sahada kalalım" diyor. Ben öyle okuyorum; yanlış mı düşünüyorum.

Bülent Yıldırım: "Ne yazık ki hakem bulamıyoruz"

Hakemlerin performansına vurgu yapan Trio ekibi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

  • Bülent Yıldırım: Ali Şansalan sakatlık sonrasında çok iyi bir maç yönetti tebrik ediyorum.
  • Deniz Çoban: Bahattin Şimşek FIFA kokartı taktı, hayırlı olsun. Ancak toplum olarak ne yazık ki her şeyi tüketiyoruz. MHK, hakem atamalarında performanstan ziyade kaos ortamı yaratmayacak hakemleri seçiyor. Cezanın ve atamanın ölçüsünü tutturamıyorlar. 
  • Bülent Yıldırım: Hafta sonu derbi var. Ne yazık ki hakem bulamıyoruz.

Bitnel: "Sağ kroşesini de mi görmediniz?"

Eski hakem Deniz Ateş Bitnel de İstanbulspor'un faul beklediği pozisyon hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bitnel, "Trabzonspor'un 2. golü öncesi Mendy-Loshaj mücadelesi penaltı olmalıydı!!! Dizden müdahale çarpışma değil ama hadi öyle yorumladınız diyelim, Mendy'nin sağ kroşesini de mi görmediniz?" ifadelerini kullandı.

İşte İstanbulspor - Trabzonspor maçının son durumu

Karşılaşmanın 74. dakikasında Trabzonspor'un, İstanbulspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü bulunuyordu. Trabzonspor'un gollerini 11. dakikada Trezeguet ve 68. dakikada Paul Onuachu attı. İstanbulspor'un tek golü 39. dakikada Muammer Sarıkaya'dan geldi.

Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

Senin için hazırladığımız haberler