İsveç tek golle güldü, sonucu VAR belirledi!

18.06.2018 - 16:43 | Son Güncellenme: 18.06.2018 - 19:43

İsveç, 2018 Dünya Kupası'nda Güney Kore'yi 1-0 mağlup etti.

İsveç tek golle güldü, sonucu VAR belirledi!

2018 Dünya Kupası F Grubu maçında İsveç ile Güney Kore karşı karşıya geldi. Nizhny Novgorod Stadı’nda oynanan ve Arjantinli hakem Joel Aguilar’ın yönettiği maçta gülen taraf 1-0’lık skorla İsveç oldu.

İlk yarısı golsüz biten karşılaşmada İsveç’e galibiyeti getiren tek golü 65.dakikada penaltıdan Andreas Granqvist kaydetti.

Tartışmalı penaltı pozisyonunda VAR uygulaması devreye girdi ve hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Granqvist 3 puanı getiren golü atmış oldu.

Alınan bu sonucun ardından Jan Andersson yönetimindeki İsveç, grupta 3 puana yükselirken, Tae Yong Sin'in çalıştırdığı Güney Kore ise bu dev turnuvaya yenilgiyle başladı.

İsveç: 1 - Güney Kore: 0

Stat: Nizhny Novgorod

Hakemler: Joel Aguilar (El Salvador), Juan Zumba (El Salvador), Juan Carlos Mora Araya (Kosta Rika)

İsveç: Olsen, Lustig, Granqvist, Augustinsson, Larsson (Dk. 81 Svensson), Ekdal (Dk. 71 Hiljemark), Berg, Forsberg, Claesson, Jansson, Toivonen (Dk. 77 Thelin)

Güney Kore: Jo, Lee, Park (Dk. 28 Kim Min Woo), Son, Kim Shin Wook (Dk. 66 Jung), Hwang, Koo (Dk. 73 Lee), Ki, Lee, Kim Young Gwon, Jang

Gol: Dk. 65 Granqvist (Penaltıdan) (İsveç)

Sarı kartlar: Dk. 13 Kim Shin Wook, Dk. 55 Hwang (Güney Kore), Dk. 61 Claesson (İsveç)

Zlatan Ibrahimovic’siz İsveç, 2018 Dünya Kupası’ndaki bir sonraki maçını 23 Haziran’da Almanya ile oynayacak. Güney Kore de aynı gün Meksika ile karşılaşacak.

Öte yandan bu galibiyetin ardından İsveç taraftarları büyük sevinç yaşadı. Son dakikalarda bulduğu ataklardan sonuç alamayan Güney Kore'yi destekleyen taraftarlar ise üzüntülü görüntüsüyle dikkati çekti.

İsveç, 60 yıl sonra kazandı

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda İsveç, F Grubu'ndaki ilk maçında Güney Kore'yi 1-0 mağlup etti. İsveç, bu galibiyetle 1958 yılından sonra katılım gösterdiği Dünya Kupası'nda ilk defa bir açılış maçını kazanmış oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler