İtalya Ligi Başkanı'ndan VakıfBank'a Fair Play eleştirisi

Aleyna Gürgen
21.02.2024 - 22:31 | Son Güncellenme: 22.02.2024 - 11:06

İtalya Kadınlar Voleybol Ligi Başkanı Mauro Fabris, Daniele Santarelli'nin sözlerini işaret ederek VakıfBank ve Lodz'u Fair Play eksikliği ile eleştirdi.

İtalya Ligi Başkanı'ndan VakıfBank'a Fair Play eleştirisi

Temsilcimiz VakıfBank, Daniele Santarelli'nin çalıştırdığı Imoco Volley Conegliano'ya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki ilk maçında İtalyan ekibi karşısında 3-1 mağlup oldu. Bir diğer İtalyan ekibi Milano ise LKS Lodz'u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından İtalya Kadınlar Voleybol Ligi Başkanı Mauro Fabris, VakıfBank ve Lodz'u eleştirdi.

İlgini Çekebilir
Eski VakıfBanklı Haak sahaya çıktı: Santarelli'nin takımı VakıfBank'ı yendi
Habere Git

CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu), Şampiyonlar Lig'ndeki çeyrek finalin ilk maçlarında ev sahibi ekiplere maçın tarihini belirleme şansı verdi. Polonyalı ekip LKS Lodz, Milano'yu; VakıfBank ise Imoco Volley Conegliano'yu evinde ağırladı.

İlgini Çekebilir
Eczacıbaşı, İtalyan ekibini devirdi: Şampiyonlar Ligi'nde yüzümüzü güldürdü
Habere Git

"VakıfBank'ın seçimi önemli bir Fair Play eksikliğidir"

VakıfBank ve Lodz'un seçtiği maç tarihlerine tepki gösteren İtalya Kadınlar Voleybol Ligi Başkanı Mauro Fabris ise açıklamalarında iki takımı şu sözlerle eleştirdi:

"Maçın sonunda başantrenör Santarelli'nin de belirttiği gibi, VakıfBank ve Lodz maç tarihini belirleyerek takımlarımızı zor duruma düşürmek için ellerinden geleni yaptılar. İtalya Kupası Final 4'unun sona ermesinden sadece 48 saat sonra olacak şekilde maç günlerini seçmeleri önemli bir Fair Play eksikliğidir.

İlgini Çekebilir
Stefano Lavarini: Stysiak'ın Eda Erdem hayranı olduğunu bilmiyordum
Habere Git

"CEV'e başvuracağız"

Avrupa turnuvaları sisteminde, bu tür bir haksızlığı önlemek için düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Ulusal liglere ve sporculara saygı göstermek için Avrupa Turnuvaları programanı farklı şekillerde düzenlemeye yönelik CEV yöneticilerine başvuracağız."

Daniele Santarelli, VakıfBank için ne demişti?

VakıfBank - Imoco Volley Conegliano maçının ardından açıklamalarda bulunan Conegliano başantrenörü Daniele Santarelli seçilen maç tarihlerini eleştirdi. Volley News'e konuşan Santarelli, "Kızlarla gurur duyuyorum. CEV, Vakıf'a maçın hangi gün oynanacağını seçme fırsatı verdi ve belli ki bizi sıkıntıya sokmak için en kötü günü seçtiler. Çeyrek finalin bu ilk ayağını kazanmak için çok istekliydik, en iyi durumda olmadığımızı biliyorduk ama kafamız doğru yerdeydi." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler