Jose Sosa için seferberlik! Trabzonspor maçına özel hazırlanmış

03.03.2021 - 12:29 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 13:18

Fenerbahçe haberleri… Trabzonspor maçıyla eski günlerine dönüş sinyali veren Jose Sosa’nın bu performansının ardında sarı lacivertlilerin sportif direktörü Emre Belözoğlu var. Detaylar haberimizde…

Jose Sosa  için seferberlik! Trabzonspor maçına özel hazırlanmış

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR
Geçen sezon sonu Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren Jose Ernesto Sosa’nın yolu ikinci kez İstanbul’a düştü. Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Arjantinli yıldız kariyerinde yeni sayfa açtı. Ancak sarı lacivertli takımdaki kariyerine şanssızlıklar ile başlayan Jose Sosa rahatsızlıklar ve sakatlıklar yaşadığı dönemlerden geçti. 

Kırık parmakla oynadı

Arjantinli oyuncu transfer sürecinden dolayı yeni takımı ile sezon başındaki Topuk Yaylası Kampı’na katılamadı ve geç form tutmasına neden oldu. Sezon başında bir dönem fedakarlık yaparak kırık ayak parmağı ile karşılaşmalarda özel bandaj sayesinde yer almasına karşın 35 yaşındaki oyuncunun performansını olumsuz etkiledi.

Eleştiri oklarının hedefi oldu

Beşiktaş ve Trabzonspor’daki günlerini Fenerbahçe’de uzun süre aratan Jose Sosa eleştirilerin odağındaki isim oldu. Tecrübeli yıldız ile ilgili farklı iddialar ortaya atılsa da sarı lacivertli takımda yaşadığı zor günlerde teknik direktör Erol Bulut ve sportif direktör Emre Belözoğlu kendisine sahip çıkarken, takım arkadaşları da büyük destek verdi.

İdmanlar dışında da birlikte vakit geçiriyorlar

Jose Sosa ile daha yakından ilgilenen isim ise Emre Belözoğlu oldu. Yıldız oyuncu ile antrenmanlar dışında da çok sık vakit geçiren Belözoğlu, gerçek Sosa’nın sahada ortaya çıkması için büyük çaba gösterdi. Arjantinli yıldızın takımdan ayrılacağı iddialarının olduğu dönemde sportif direktör Belözoğlu bir açıklama yaparak, “Sosa'nın Galatasaray maçından önce ayak parmağı kırıldı, o şekilde 4-5 maç oynadı. Bir aydır kasığında ağrılar var. Ağrılarına rağmen idmana çıkmak, oynamak istiyor. Bir hafta ağrıların bitsin başla dediler. Ben Sosa'nın kalitesini ve kalibresini çok iyi biliyorum. Bu takıma çok faydası olacak. Sosa'ya dair hayal kırıklığı gibi bir algının oluşmasından çok rahatsızım” demişti.

Trabzon maçına özel hazırlandı

Takımdan aldığı destek ile yavaş yavaş performasında artış sağlayan yıldız oyuncuya Trabzonspor maçı öncesi sahada liderlik rolü verildi. Bu mücadeleye özel olarak hazırlanan Sosa kullandığı duran toplar, sahada savaşması ve arkadaşlarını yönlendirmesi ile eski takımına karşı maçın kahramanları arasında yer alırken, sezonun kritik karşılaşmasından 3 puan alınmasında da etkili oldu.

 

20 maçta 3 gol, 1 asisti var

35 yaşındaki yıldız eski günlerine dönüş sinyali verirken teknik heyet ve sportif direktör Emre Belözoğlu’nu da memnun etti. Fenerbahçe’nin Süper Lig’de şampiyonluk yolunda sahadaki en etkili oyuncularının başında tecrübesi ve yeteneği ile artık Jose Sosa gelecek. Arjantinli oyuncu bu sezon Fenerbahçe’de 20 maçta 3 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler