Fenerbahçe'de İsmail Kartal ve Ali Koç'tan Merih Demiral'a Telefon!

Akın Ungan
02.07.2023 - 08:48 | Son Güncellenme: 02.07.2023 - 09:05

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve teknik direktör İsmail Kartal, Atalanta forması giyen Merih Demiral ile transfer görüşmesi yaptı. Taraflar telefonda konuştu.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal ve Ali Koç'tan Merih Demiral'a Telefon!

Spor Toto Süper Lig'i Galatasaray'ın arkasında, ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanıyor. Bu hedefle çalışmalarına başlayan Ali Koç yönetimi, yeni teknik direktör İsmail Kartal'ın raporları doğrultusunda girişimlerini sürdürüyor.

Merih Demiral, Fenerbahçe'nin radarında

Savunma hattına yıldız bir ismi dahil etmek isteyen Fenerbahçe, Atalanta'da forma giyen eski oyuncusu Merih Demiral'ı gündemine aldı. Sarı-Lacivertliler, milli oyuncu ile temasa geçti.

Ali Koç ve İsmail Kartal'dan Merih Demiral'a telefon

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sarı-Lacivertliler'in başına geçen İsmail Kartal, Serie A'da mücadele eden yıldız stoper ile temas kurdu. Fotomaç'ta yer alan habere göre Ali Koç ve İsmail Kartal, Merih Demiral'ı telefonla aradı.

İlgini Çekebilir
İşte Barcelona'nın Arda Güler şartları
Habere Git

Kartal: "Şampiyon takımın kaptanı ol, yuvana dön"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Merih Demiral'ı telefonla arayarak bir görüşme gerçekleştirdi. Kartal, "Gel birlikte şampiyon olalım. Sen de şampiyon takımın kaptanı ol. Sıradan bir takıma gitmek yerine bize gel. Yuvana dön" ifadelerini kullandı.

Koç: "Geçmişte yaşananları unutalım"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise birkaç hafta önce Merih Demiral ile telefonda konuştu. Ali Koç'un yıldız stopere, "Kapımız sana açık. Geçmişte yaşananları unutalım. Yeni bir sayfa açalım" dediği belirtildi.

Fenerbahçe'de asgari ücreti kabul etmedi, Juventus'a kadar gitti

Merih Demiral'ın Fenerbahçe'den ayrılık süreci sancılı geçmişti. Sarı-Lacivertliler'in altyapısında yetişen milli futbolcuya, profesyonel sözleşmeye imza atmak için yapılan görüşmelerde asgari ücret teklif edildi. Daha önce Ajansspor'a konuşan Fenerbahçe Eski Altyapı Antrenörü Hasan Kemal Özdemir, Demiral'ın kendisine konu hakkında danıştığını fakat oyuncunun geleceğini etkilememek adına karışmadığını söylemişti.

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus'un yeni takımı belli oldu!
Habere Git

"1.5 milyar maaş veriyorlar, Ben atmak istemiyorum"

Özdemir, Merih ile arasında geçenleri şu şekilde anlattı: "Merih Demiral'ı profesyonel yapmaya çalıştık. O zaman profesyonel sözleşme şartları çok azdı. Şimdiki gibi oyunculara 5-6 milyar lira maaş vermiyorlardı. 1.5 milyar maaş veriyorlardı. Merih de hocam, 'Siz isterseniz imza atarım ama 1.5 milyar maaş veriyorlar, Ben atmak istemiyorum' dedi"

"Futbol hayatını etkilememek için hiçbir şey demedim"

Merih Demiral'ın kararına karışmadığını ifade eden Özdemir, "Ben de çocuğun önünü kapamamak için yani gelecekte onun futbol hayatını etkilememek için hiçbir şey demedim. 'Sen bilirsin evladım' dedim. O da menajeri vardı, ismini bilmiyorum. Portekiz'e götürdü, oradan Sporting Lizbon altyapısına geldi. B takımında oynadı. oradan Alanyaspor. Alanyaspor'dan İtalya serüveni başladı. Sassuolo sonra Juventus'a transfer oldu. Juventus'ta oynadığı için biz onunla onurlanıyoruz" dedi.

Merih Demiral'ın performansı

Geride bıraktığımız sezonun başında kiralık oynadığı Atalanta tarafından 21 milyon Euro'ya bonservisi alınan Merih Demiral, 28 resmi müsabakada görev aldı. Toplam 1524 dakika sahada kalan milli futbolcu 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 25 yaşındaki stoper 5 mücadelede sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler