Beşiktaş - RAMS Başakşehir: 1-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
12.11.2023 - 17:42 | Son Güncellenme: 12.11.2023 - 18:12

Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda karşılaştığı RAMS Başakşehir'i mağlup etti. İşte maç sonucu, yazılı özet ve detaylar...

Beşiktaş - RAMS Başakşehir: 1-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

18 yıl sonra yuvaya dönen teknik direktör Rıza Çalımbay'la ilk maçına çıkan Beşiktaş, Başakşehir engelini 1-0'lık skorla geçti. İstekli oyunu ile dikkat çeken Kartal'a galibiyeti getiren gol Jackson Muleka'dan geldi. Üç oyuncusunu sakat vermesine karşın Siyah Beyazlılar maç boyunca üstün bir oyun sergiledi, etkili oyununu üç puanla süsledi.

Beşiktaş taraftarından takıma büyük destek

Beşiktaş tribünleri Başakşehir maçındaki coşkuşuyla dikkat çekti. İlk yarı iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken; ikinci yarı Beşiktaş daha baskılı bir futbol sergiledi. Kartal aradığı gole 55. dakikada ulaştı.

3 puanı getiren gol Muleka'dan

Siyah Beyazlılar, sezon başından bu yana kayıplardaki Ante Rebic'in harika asistinde Muleka'nın 1-0'lık galibiyete ve 3 puanla ulaştı. Muleka, Eylül 2022'den bu yana ilk kez üst üste iki maçta gol attı.

Rebic cezalı duruma düştü

Beşiktaş'ta golün asistini yapan Ante Rebic gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Hırvat yıldız Samsunspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

İlgini Çekebilir
Bakhtiyor hastanelik oldu, faulü Başakşehir kazandı!
Habere Git

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Beşiktaş-RAMS Başakşehir maçının ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

5. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Hadziahmetovic'in sağ çaprazdan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Necip Uysal'ın kafa vuruşunda kaleci Volkan Babacan topu kornere çeldi.

45+5. dakikada Salih Uçan'ın pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Rosier'nin rakibini çalımladıktan sonra sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

İlk yarıda iki takım da gol atmayı başaramadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

Beşiktaş ilk kez üst üste üç iç saha maçını gol yemeden kazandı

Beşiktaş, Süper Lig'de Eylül 2021'den bu yana ilk kez üst üste üç iç saha maçını gol yemeden kazandı.

  • 1-0 vs İstanbul Başakşehir
  • 2-0 vs Gaziantep FK
  • 2-0 vs İstanbulspor

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, sahasında RAMS Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

55. dakikada Beşiktaş öne geçti. Rebic'in şık pasında savunmanın arkasına hareketlenen ve altıpas çizgisinde topla buluşan Muleka, kaleci Volkan Babacan'ın solundan yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

77. dakikada Piatek'in uzak mesafeden çıkardığı sert şutta kaleci Mert Günok gole izin vermedi.

Beşiktaş, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

İlgini Çekebilir
Arda'nın sakatlığı Real Madrid doktorunun sonu oldu!
Habere Git

Maçtan detaylar

Stat: Tüpraş

Hakemler: Arda Kardeşler, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier, Necip Uysal, Amartey, Tayfur Bingöl, Hadziahmetovic, Salih Uçan (Dk. 46 Chamberlain), Gedson Fernandes (Dk. 89 Onana), Muleka, Zaynutdinov (Dk. 40 Ghezzal) (Dk. 46 Onur Bulut), Ante Rebic (Dk. 75 Demir Ege Tıknaz)

RAMS Başakşehir: Volkan Babacan, Dubois, Ba (Dk. 84 Lima), Opoku, Duarte, Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan (Dk. 72 Pelkas), Dennis (Dk. 72 Deniz Türüç), Emirhan İlkhan (Dk. 72 Keny), Serdar Gürler (Dk. 62 Figueiredo), Piatek

Gol: Dk. 55 Muleka (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 26 Opoku, Dk. 68 Ba, Dk. 90+4 Figueiredo (RAMS Başakşehir), Dk. 45 Rebic, Dk. 90+4 Tayfur Bingöl (Beşiktaş)

Başakşehir'in galibiyet hasreti 4 maça çıktı

Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan RAMS Başakşehir'in ligdeki galibiyet hasreti 4 maça çıktı.

Ligdeki son galibiyetini 8. haftada sahasında Gaziantep FK'yi 2-0 mağlup ederek elde eden turuncu-lacivertli ekip, bu karşılaşmadan sonra oynadığı 4 maçta 2 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

Bu sezon ligdeki 7. yenilgisini alan Başakşehir 9 puan ile düşme hattında 18. sırada kaldı.

İstanbul ekibi milli takım arasının ardından 13. haftada sahasında Siltaş Yapı Pendikspor'u konuk edecek.

Ousseynou Ba ceza sınırına geldi

RAMS Başakşehir'in Senegalli stoperi Ousseynou Ba, bu sezon ligdeki 3. sarı kartını Beşiktaş karşılaşmasında gördü. Sarı kart ceza sınırına gelen Ba, ligde bir sarı kart daha görmesi halinde cezalı duruma düşecek.

Senin için hazırladığımız haberler