Konyaspor'dan seçim, transfer ve Aatif Chahechouhe açıklaması!

17.06.2019 - 14:16 | Son Güncellenme: 17.06.2019 - 17:16

Konyaspor'dan seçim, transfer ve Aatif Chahechouhe açıklaması!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor’un İkinci Başkanı Selçuk Aksoy, kongre süreci, transfer çalışmaları ve gündeme yönelik çok özel açıklamalar yaptı. Aksoy, teknik direktör Aykut Kocaman’ın çok istediği öne sürülen Aatif Chahechouhe’nun transfer durumuyla ilgili de dikkat çeken sözler söyledi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Selçuk Aksoy’un açıklamaları şu şekilde:

Atiker Konyaspor'daki kongre üzerine...

Konyaspor’a camiamıza kongre hayırlı olsun. Bu sene hem tüzük hem de yönetimde değişiklik için kongre yapmamız gerekiyordu. Konyaspor’a hizmet etmeye devam ediyoruz. Üyeler teveccüh gösterdi. İnşallah bu yıl başarılarla dolu bir Konyaspor izlettireceğiz.

Selçuk Aksoy: "Geçen seneden kalan eksikleri tamamlayacağız"

Konyaspor hedeflerine koşan bir takım olmak zorundadır. Biz bunu hissediyoruz. Daha önceki başarıların tekrarını yaşamak ve çıtayı yukarıya taşımak için görevdeyiz. Mali yapı, altyapı ve geleceğimizi hazırlamak istiyoruz. Önümüzdeki sene, geçen seneden kaynaklanan eksikleri tamamlamak ve çıtayı yukarıya çıkarmayı arzu ediyoruz.

Selçuk Aksoy: "3-4 transfer yapmayı planlıyoruz"

Geçen seneki eksikleri tamamlayacağız. Aykut Kocaman ile lig sonunda toplantılar yaptık. Bu sene takımda biraz daha fazla revizyon olacak. 3-4 oyuncu takviyesi yapacağız. Yol ayrımları da olacak. Hem kamp öncesi ve kamp döneminde transfer devam edebilir. Doğru yerlere doğru transferler yapmak istiyoruz. Hataları en aza indirgemeye çalışıyoruz. Scout ve hocaların belirlediği isimlerle görüşüyoruz.

Bajic transferinin gerçekleşme süreci

Bajic ile tekrar anlaştık. Aykut Kocaman önderliğinde transferleri yapıyoruz. Hem hocamız hem de şehrimizin istediği bir oyuncuydu. Umarım hayırlı olur. Sözleşmeleri biten oyuncular oluyor. Yapacağımız takviyelerle takımı daha da iyi noktaya getirmek istiyoruz.

Aatif Chahechouhe ile anlaşma sağladılar mı?

Aatif Chahechouhe hem hocamızın hem de bizim gündemimizdeydi. Görüşmelerimiz devam ediyordu. Son günlerdeki görüşmelere baktığımızda iş kopma noktasına geldi. İlk günler görüşmeler iyi gidiyordu. Anlaşamadığımız nokta maliyettir. Ona da saygı duyuyoruz. İstediği maliyet kulübümüzün bütçelerini aşıyor. Transfer etsek kendimizle çelişmiş olacağız. Önemli olan başarılarla birlikte maliyeti iyi bir seviyede bulmak. Transfer uzak görünüyor.

"Yöneticilerin de şapkalarını önüne koyup düşünmesi gerekiyor"

Kulüplerimizin mali yapıları ortada. Herkes borçlarla boğuşuyor. Kur farkı da kulüplerin çevrilemeyecek hale geldiğini gösteriyor. Türk futbolunun bir düzlüğe çıkması gerekiyor. Bundan sonra doğruların yapılması gerekiyor. Yöneticilerin de şapkalarını önüne koyup düşünmesi ve doğru tavrı sergilemesi gerekiyor.

"Olmazsa olmazımız mali düzendir"

Bankalar Birliği ile anlaşma konusu gündemde. Ama henüz netleşmiş bir durum yok. Bu sadece bizim değil Türk futbol kulüplerini ilgilendiriyor. Türk futbolunun gelişimi önemli. Mali yapılar düzgün olmadığı zaman başarılar gelip geçici oluyor. Mali yapıyı doğru oturtmayı biz çok önemsiyoruz. Konyaspor olarak elimizden geleni yapacağımız sözünü veriyoruz. Olmazsa olmazımız mali düzendir. O olursa her şey yolunda gidebilir. Başarılar kaçınılmaz oluyor. Bu prensiple devam edeceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler