Zonguldak Kömürspor Küme düştü, savcılığa gidiyor

Burak Alaca
29.04.2024 - 16:48 | Son Güncellenme: 29.04.2024 - 17:00

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan ve tek şut atılmadan tamamlanan Ankaraspor – Nazilli Belediyespor maçının berabere tamamlanmasının ardından küme düşen Zonguldak Kömürspor, söz konusu karşılaşmanın incelenmesi için savcılığın yolunu tutacak.

Zonguldak Kömürspor Küme düştü, savcılığa gidiyor

KORAY GEÇGEL-AJANNSPOR

TFF 2. Lig’de sezonun tamamlanmasına 1 hafta kalırken, Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan karşılaşma spor kamuoyunun gündemine yerleşti. Tek şut çekilmeden tamamlanan karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlanırken, ev sahibi Ankaraspor play-off’ta mücadele etme hakkını elde ederken, Nazilli Belediyespor da kümede kalmayı garanti altına aldı.  

HTS kayıtları talep edilecek

Şut çekilmeden berabere tamamlanan karşılaşmanın ardından Kırşehir Futbol Spor Kulübü’nü mağlup etmesine karşın küme düşmesi kesinleşen Zonguldak Kömürspor, konuyu savcılığa taşımaya hazırlanıyor. Başvuru için hazırlıklarına hızlı bir şekilde başlayan Karadeniz ekibinin, hem Ankaraspor hem de Nazilli Belediyesporlu yetkililerinin HTS kayıtlarının ortaya çıkarılmasını talep edeceği belirtildi.  

CHP’li vekil tepki gösterdi

Ankaraspor – Zonguldak Kömürspor arasında oynanan tartışmalı karşılaşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da sert sözlere imza attı. 90 boyunca iki takımın şut bile çekmediğini ve müsabakanın 0-0 bittiğinin altını çizen Yavuzyılmaz, “Ankaraspor - Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır. Bunun bir sonucu olarak Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür. Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor. Konunun takipçisi olacağım" ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Van'da silahla soyunma odası bastığı iddia edilmişti, Zonguldak tribünlerinden sert tepki
Habere Git

TFF soruşturma başlattı

Maç ile ilgili tepki seslerinin yükselmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu da konuyla ilgili soruşturma başlattı. Futbol Disiplin Talimatı'nın ilgili maddesine göre iddiaların intikal ettirileceği Etik Kurul, hazırlayacağı raporu TFF Yönetim Kuruluna iletilmek üzere TFF Başkanlığı'na sunacak. TFF Yönetim Kurulu da raporu değerlendirip gerek gördüğü takdirde disiplin yargılaması yapılması amacıyla konuyu PFDK'ye sevk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler