Sivasspor - Kayserispor: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
21.05.2022 - 17:28 | Son Güncellenme: 21.05.2022 - 17:57

Süper Lig'de Sivasspor ile Kayserispor karşılaştı. Sezonun son haftasında Sivasspror, 2-1 kazandı ve ligi 54 puanla bitirdi. Kayserispor ise 47 puanda kaldı.

Sivasspor - Kayserispor: 2-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 38. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Yukatel Kayserispor karşı karşıya geldi. Sezonun son haftasında Sivasspor, 2-1 kazanmayı başardı.

Gol perdesi 21'de açıldı

Yeni Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan mücadelenin 21. dakikasında gol perdesi açıldı. Ev sahibi ekip, Felix'in golü ile 1-0 öne geçti. Sivasspor, sol kanattan serbest vuruş kullandı. Kerem sağ ayağıyla ön direğe doğru kavisli bir top yolladı. Kale sahası içinde bomboş yükselen Felix, yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Cardoso'dan müthiş cevap!

Kayserispor, soyunma odasına 1-0 geride gitti. İkinci yarıya baskılı başlayan konuk ekip, karşılaşmanın 56. dakikasında müthiş bir gol ile eşitliği yakaladı.

Sol kanatta köşe gönderi yakınlarındaki topu ekstra çabayla koşarak oyun alanında tutan Miguel Cardoso, son çizgi yakınında iki rakibi harika çalımlarla geçerek ecza alanına sokuldu. Sol çaprazda, dar açıdan yakın direğe sert vurdu. Yerden giden top, kalecinin sağından filelerle buluştu.

Sivas yeniden öne geçti

Sivasspor, maçın 63. dakikasında Kerem Atakan'ın golü ile yeniden öne geçti. Ev sahibi ekip soldan geldi. Ziya, Felix'in pasıyla son çizgiye indi ve yerden ceza alanı ön çizgisine topu çıkardı. Kerem ceza alanı ön çizgisi hafif sol çaprazda, soldan gelen topu sol ayağıyla tek vuruşta uzak köşeye yolladı. Yerden giden top fileleri havalandırdı.

Maçın ardından iki takımın puan durumu

Bu sonucun ardından sezonu 54 puanla tamamlayan Demir Grup Sivasspor, Süper Lig'in 9. sırasına yükseldi. Konuk ekip Yukateş Kayserispor ise 47 puanda kalırken, ligi 14. sırada bitirdi.

Kupa finalinin provası Yiğidolar'ın

Bu maçın ardından Sivasspor ile Kayserispor, 26 Mayıs Perşembe günü, saat 20.45'te Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Final maçından önce iyi bir provaya çıkan taraflar kozlarını paylaştı. Olimpiyat Stadı'nda yaşanacak dev heyecan öncesi Sivasspor, Kayserispor'u yenmeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler