Kuzey Kıbrıslı Voleybol Takımı Oyuncuları Son Yolculuğuna Uğurlandı

İsa Kethüda
10.02.2023 - 14:47 | Son Güncellenme: 10.02.2023 - 16:46

Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde Adıyaman’daki otel enkazında hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıslı Voleybol Takımı oyuncuları son yolculuğuna uğurlandı.

Kuzey Kıbrıslı Voleybol Takımı Oyuncuları Son Yolculuğuna Uğurlandı

AJANSSPOR-HABER

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda Adıyaman’da yıkılan İsias Oteli enkazında yer alan KKTC Gazimağusa Maarif Koleji kız ve erkek voleybolcularından acı haber geldi. İsias Oteli enkazında Mert Niyazi Topukçuoğlu, Fahri Arkar ile Doruk Akın ve Alp Akın katdeşlerin vefat ettiği ve bugün Gazimağusa’da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandığı belirtildi.

Kıbrıs Objektif sitesinde yer alan habere göre; Mert Niyazi Topukçuoğlu, Fahri Arkar, Doruk Akın ve Alp Akın, öğle namazına müteakip Lala Mustafa Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, başta aileleri ve sevenleri olmak üzere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bazı bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

İlgini Çekebilir
Altınordu'nun acı günü!
Habere Git

Öğrencilerin tabutları Türk ve KKTC bayraklarına sarıldı

Öğrencilerin tabutları Türk ve KKTC bayraklarına sarıldı. Lala Mustafa Paşa Camii’nin önündeki alanı dolduran kalabalık, hayatını kaybeden 4 öğrenciye dualar ve gözyaşlarıyla veda etti.

Kağan Selim İş, Ulukışla Mezarlığı’na defnedildi

Adıyaman’daki İsias Otel enkazında hayatını kaybeden bir diğer öğrenci, Kağan Selim İş ise, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulukışla Mezarlığı’na defnedildi.

İlgini Çekebilir
KKTC'li çocuk voleybolculardan acı haber
Habere Git

Kağan Selim İş de, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Son yolculuğuna uğurlanan 5 öğrenci, spor müsabakaları için Adıyaman’da bulunan Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinde yer alıyordu.

Bakan Çavuşoğlu, önce DNA testi yapılacak demişti

Bilindiği üzere, KKC Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu dün 24 kişinin enkazdan ölü çıkartıldığını ve DNA testi yapıldıktan sonra kimliklerin açıklanacağını söylemişti. Çavuşoğlu'nun açıklamlaarı şu şekilde: "İsias otelinde şu ana kadar toplam 25 kişiye ulaşıldı. Bir kişi canlı olarak kurtarıldı. 24 kişiyse cansız olarak enkazdan çıkartıldı. Bundan sonra çıkarılanlara DNA testi yapmadan isimleri açıklamama kararı aldık"

13 kişi hala enkazda

Öte yandan, Adıyaman İsias Otelinde toplam 39 kişinin olduğu, bunlardan 4'nün ilk saatlerde kendilerinin kurtulduğu, 1 kişinin enkazdan ekipler tarafından çıkarıldığı ve 13 kişinin de hala enkazda olduğu öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler