Anadolu Efes - Galatasaray NEF: 104-77 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
04.06.2022 - 20:23 | Son Güncellenme: 04.06.2022 - 20:59

ING Basketbol Süper Ligi play off yarı finalinde Anadolu Efes ile Galatasaray NEF karşılaştı. 2-2 olan serinin son maçında Efes, 104-77 kazandı ve finale çıktı.

Anadolu Efes - Galatasaray NEF: 104-77 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı finalinde nefes kesen Anadolu Efes - Galatasaray NEF eşleşmesi devam etti. Vasilije Micic'in sakatlandığı gecede Shane Larkin muhteşem performansıyla Galatasaray NEF'i yıkan isim oldu.

 

5. maçı 104-77 kazanarak seride 3-2 üstünlük sağlayan Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya gelecek. Türkiye'yi Euroleague'de temsil eden iki takım 2018-19 sezonundan bu yana finale çıkmayı başarıyor. Ev sahibi avantajı ise normal sezonu 1. sırada bitirmeyi başaran Fenerbahçe Beko'da olacak.

Büyük çekişmenin ilk çeyreği berabere

Bol çekişmeye sahne olan serinin heyecan dolu son maçında nefesler tutuldu. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Karşılıklı sayıların kaydedildiği bölüm, 26-26 beraberlikle kapandı.

Talihsiz sakatlık

Maçta 2. periyodun henüz başında Galatasaray NEF cephesinden Göksenin Köksal, girdiği mücadele sonunda sakatlandı. Göksenin, "Eyvah, eyvah! Parmağım kırıldı!" diye bağırarak, kenara geldi. Yapılan müdahalenin ardından tekrar kendisini denemek için parkeye dönen Göksenin Köksal, devam edemeyeceğini anlayıp, soyunma odasına gitti.

Efes soyunma odasına 9 sayı önde girdi

Serinin son maçında Anadolu Efes 2. periyoda ağırlığını koydu. EuroLeague şampiyonu, Sarı-Kırmızılı takıma karşı bu bölümde 25 sayı atarken, rakibinin hücumlarını da belli bir seviyede tutmayı başardı. Galatasaray NEF, 2. çeyrekte 16 sayı kaydederken, soyunma odasına da 51-42 geride girdi.

İkinci yarıda Efes rüzgarı!

Play-off yarı finalinin son maçında Anadolu Efes üstünlüğü 3. periyotta aldı. İstediği oyunu tam anlamıyla parkeye yansıtmayı başaran Efes, Galatasaray NEF potasına 30 sayı gönderdi. Sarı-Kırmızılılar ise yalnızca 11 sayı atarken, maçın kontrolünü de kaybetmeye başladı.

MVP sedyeyle çıktı

Anadolu Efes için muhteşem giden 3. çeyrek, yıldız oyuncusu Vasilije Micic'in sakatlığı ile sekteye uğradı. EuroLeague şampiyonluğunda önemli rol oynayan MVP, üçlük atmak için yükseldiğinde yere ters düştü. Ayağını kötü şekilde burkan Micic, yerden kalkamadı. Acı içinde yerde kalan Sırp basketbolcu, gözyaşlarını tutamadı. Micic, kenara tekerlekli sandalye ile çıkarıldı.

Maçın son periyodunda da Galatasaray NEF karşısında rekabetçi basketboluna devam eden Anadolu Efes, farkın erimesini engelledi. Son çeyreği 24-23 kaybeden Efes, 27 sayı farkla yarı final serisini kapattı.

Larkin Galatasaray'ı pes ettirdi

Anadolu Efes'in yıldızı Shane Larkin, Galatasaray NEF karşısında serinin son maçını mükemmel oynadı. Karşılaşmada 28 sayı kaydeden Larkin, 3 ribaund ve 6 asist katkısında bulundu. Larkin, 9 üçlük denemesinden 7 isabet bularak geceye damga vurdu.

Senin için hazırladığımız haberler