Shane Larkin: Milli takım olayları benim dışımda gelişiyor, Efes'e odaklandım

Burak Alaca
19.09.2023 - 16:53 | Son Güncellenme: 19.09.2023 - 17:36

Anadolu Efes'in düzenlediği 2023-2024 sezonu EuroLeague medya gününde takım kaptanı Shane Larkin, milli takım süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Shane Larkin: Milli takım olayları benim dışımda gelişiyor, Efes'e odaklandım

AJANSSPOR-HABER

Anadolu Efes 2023-2024 EuroLeague sezonu için medya günü düzenledi. Takımın yıldızları basın mensuplarının sorularını sıcak bir şekilde yanıtlarken, öenmli açıklamalar geldi.

Shane Larkin: Anadolu Efes'e odaklandım

Milli takımdan ihraç edilmesi gündemde olan Shane Larkin bu durumla ilgili kendisine gelen soruya "A Milli Takım'la ilgili bir karar almış değilim. Benim dışımda gelişen olaylar var. Anadolu Efes'e odaklandım. Benimle ilgili ne karar vereceklerini hep birlikte göreceğiz." yanıtını vererek kulübe odaklı olduğunu söyledi.
 

Wilbekin ve Larkin'e ağır ceza

Türk pasaportu bulunan Anadolu Efes'li Shane Larkin ve Fenerbahçe Beko'lu Scottie Wilbekin, A Milli Basketbol Takımı'nın 2024 Olimpiyat Eleme oyunları kadrosuna sakatlıklarını gerekçe göstererek katılmamıştı. İki oyuncuya Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu lige 5 maç ceza verirken, Larkin ve Wilbekin'in Türk vatandaşlığından çıkartılması kararlaştırılmıştı. Amerika asıllı yıldızların karara itiraz hakkı bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Efesli yıldızdan kendi kendine koçluk!
Habere Git

Will Clyburn: Öncelik play-off yapmak

Anadolu Efes'in yıldız forveti Will Clyburn bu sezona daha gerçekçi hedeflerle yere sağlam basarak girmek istediklerini "Geçen yıl olduğumuzdan daha iyi olmak, sağlıklı kalmak. Öncelikle play-off yapmak. EuroLeague’i kazanmak istiyoruz diyerek ilerlemeyeceğim. Doğru adımları doğru adımda atmak gerekiyor. İlk sıradaki hedef play-off yapmak. Oradan sonra neler olacağını göreceğiz." ifadeleriyle belirtti.

Will Clyburn: Birbirimizle oynamaya alıştık

Yaz aylarında yeni koç Erdem Can ve yeni takım arkadaşları ile iyi bir kamp geçirdiğinden bahseden Clyburn "İyiydi. Bu hazırlık döneminde çokça çalıştık. Setleri öğrenmek için kafa yorduk,sistemi öğrendik. Birbirimizin etrafında oynamaya alıştık. Neler olacağını göreceğiz." dedi.

Tyrique Jones: Sadece kazanmak istiyorum

EuroLeague arenasına Anadolu Efes ile giriş yapacak eski Türk Telekom'lu pivot Tyrique Jones "Beklentim sadece kazanmak. Çok fazla maç kazanmak. Kendi açımdan çoğu zaman kendi kendime şunu yapmak istiyorum diye baskı oluşturmuyorum. Eğer ben ve yakın arkadaşlarım kendimiz olursak, yaptığımız şeyden keyif alırsak ortaya özel şeyler koyabiliriz." dedi.

İlgini Çekebilir
Efes yeni sezon formalarını F1'cilerin favori ismiyle tanıttı!
Habere Git

Tyrique Jones: Takım arkadaşlarıma yardımcı oluyorum

Geçtiğimiz sezon Türk Telekom'da da birlikte çalıştığı Erdem Can ile yeniden buluşan 2.02'lik pivot takım arkadaşlarına sistemi öğrenmekte yardımcı olduğunu "Çok çalıştık, iyiydi. Bir şeyler öğreniyoruz, takım arkadaşlarım koçun sistemini öğreniyor. Benim Erdem Koç ile bir sezonum olduğu için onlara yardımcı oluyorum. Bazı arkadaşlarımla konuşup nasıl olması gerektiğini anlatıyorum." ifadeleri ile aktardı.

Ante Zizic: Yetenekli bir takımız ve iyi koçlarımız var

Yeni sezona yetenekli bir kadro ve güçlü bir koç ekibi ile girdiklerini belirten Ante Zizic "Teşekkür ederim. Yaklaşan sezonu 4 gözle bekliyorum. Teknik kadromuzda geçen yıla göre büyük değişiklikler oldu. En basitinden tüm koç ekibi değişti. Bir sürü yeni oyuncumuz var. Bence çok yetenekli bir kadro olduk. İyi bir koç ekibimiz var. Önemli olan tüm sezon aynı sayfada birlikte olmak. Basketbol sezonu uzun çok fazla iniş çıkış yapabiliyorsunuz. Birbirimize bağlı kalmamız lazım. Dediğim gibi yetenekli bir takımız ve iyi koçlarımız var. Yeni sezon için sabırsızlanıyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler