Larkin ve Wilbekin'e yerli statüsü tehlikesi

İsa Kethüda
28.08.2023 - 15:44 | Son Güncellenme: 28.08.2023 - 15:53

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından beş maç men cezası alan Shane Larkin ve Scottie Wilbekin, yerli oyuncu statüsünü kaybedebilir.

Larkin ve Wilbekin'e yerli statüsü tehlikesi

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun 5'er maç men cezası verdiği Shane Larkin ve Scottie Wilbekin, yerli oyuncu statüsünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Larkin ve Wilbekin 5 maç ceza aldı

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, A Milli Takımın bu yaz FIBA Olimpiyat Ön Elemeleri için çağrılmalarına karşın kampa katılmayan iki devrişme yıldızı Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’e 5 maç ceza verdi. 

Yerli oyuncu statüsünü kaybedebilirler

Disiplin Kurulu'nun bu kararı sonrası Anadolu Efesli Shane Larkin ile Fenerbahçe Bekolu Scottie Wilbekin, yerli oyuncu statüsünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 

İlgini Çekebilir
Çebi, yıldız oyuncu için 10 milyon Euro istedi!
Habere Git

Basketbol Federasyonu Müsabaka Talimatı 10. madde, 8. bölümdeki talimata göre,  ".... doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu hakkını kazanan basketbolcular; milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybederler." deniliyor. 

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'in Tahkim Kurulu'na gitme hakları bulunuyor

Sonradan Türk vatandaşlığı kazanan oyuncular, bir maç dahi ceza alsalar haklarını kaybediyor. Ancak Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko forması giyen oyuncuların Tahkim Kurulu'na gitme hakları bulunuyor. 

Tahkim oyuncuları haklı bulduğu takdirde, Wilbekin ve Larkin yerli statüsündü oynamaya devam edecek. Aksi durumda oyuncular yabancı statüsüne geçecek. 

İlgini Çekebilir
Robot Sophia: "Galatasaraylıyım"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler