Tottenham-Chelsea: 1-4 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
07.11.2023 - 00:43 | Son Güncellenme: 07.11.2023 - 01:17

İngiltere Premier Ligi 11. haftasında Tottenham Hotspur, sahasında Chelsea'ye mağlup oldu ve bu sezonki ilk yenilgisini aldı. İşte maç sonucu ve detaylar.

Tottenham-Chelsea: 1-4 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Ligi 11. hafta mücadelesinde Tottenham Hotspur, 9 kişi tamamladığı Londra derbisinde Chelsea'ye sahasında 4-1 mağlup oldu ve bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

Tottenham maça golle başladı

Maça hızlı başlayan Tottenham Hotspur, karşılaşmanın 6. dakikasında Pape Sarr'ın asistinde Dejan Kulusevski takımını 1-0 öne geçirdi.

Heung-min Son ofsayta takıldı

Mücadelenin 14. dakikasında Tottenham, Heung-min Son ile skoru 2-0'a getirdi ancak gol VAR kararı sonrası ofsayt nedeniyle iptal edildi.

İlgini Çekebilir
Rumen gazetecinden olay iddia: "Beşiktaş, Mircea Lucescu ile görüşüyor"
Habere Git

Chelsea'nin 2 golü VAR'a takıldı

Chelsea 21. dakikada Raheem Sterling ve 28. dakikada Moises Caicedo ile goller buldu ancak bu 2 gol de VAR kararı sonrası iptal edildi. 

Romero kırmızı kart gördü, Tottenham 10 kişi

Karşılaşmanın 34. dakikasında Tottenham'dan Cristian Romero, Enzo Fernandez'e sert bir faul yaptı. Pozisyonu VAR'dan izleyen hakem Michael Oliver, Romero'ya kırmızı kart gösterdi ve Chelsea penaltı kazandı.

Cole Palmer penaltıdan eşitliği sağladı

Penaltıda topun başına gelen Cole Palmer, fileleri havalandırdı ve Londra derbisinde skoru 1-1'e getirdi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | TFF'den yeni sezon planlaması! Play-Off sistemi olacak mı?
Habere Git

Micky van de Ven ve James Maddison sakatlandı

Tottenham'da Micky van de Ven ve James Maddison, ilk yarı sakatlıkları nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ev sahibi ekipte Emerson Leite ve Pierre-Emile Höjbjerg oyuna dahil oldu.

Tottenham 9 kişi kaldı

İlk yarı her iki takımında attığı karşılıklı gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

Tottenham 9 kişi kaldı. Ev sahibi ekipte mücadelenin 55. dakikasında ikinci sarı kartı gören Destiny Udogie, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Nicolas Jackson hat-trick yaptı

Maç böylemi bitecek derken Chelsea'de Nicolas Jackson sahneye çıktı. Senegalli yıldız oyuncu, 75, 90+3 ve 90+7. dakikada attığı gollerle Tottenham karşısında hat-trick yaptı.

Kalan dakikalarda da başka gol olmayınca Chelsea, Londra derbisinde Tottenham'ı 4-1 mağlup etti ve üst üste 3. deplasman galibiyetini aldı.

Tottenham Hotspur ilk kez kaybetti

Sahasında Chelsea'ye boyun eğen Tottenham Hotspur ise bu sezon ilk kaz mağlup oldu. Liderliği Manchester City'ye kaptıran Ange Postecoglou'nun öğrencileri 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 26 puan topladı ve 2. sırada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler