Loris Karius kariyerinin hikayesini yeniden yazabilir

Eren Tuncay
22.02.2023 - 12:32 | Son Güncellenme: 22.02.2023 - 12:41

Newcastle United'da, Carabao Cup finalinde Manchester United'a karşı oynanacak maçta kaleyi Loris Karius koruyacak. Eddie Howe, Alman kaleci için konuştu.

Loris Karius kariyerinin hikayesini yeniden yazabilir

AJANSSPOR - HABER

Loris Karius... 2018 Şampiyonlar Ligi finalinde, Liverpool forması giyerken Real Madrid'e karşı yediği iki hatalı golden sonra kariyeri bambaşka şekilde gelişmişti. Real Madrid o maçı 3-1 kazanmış ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuştu.

Beşiktaş'a gelmişti

2018 Şampiyonlar Ligi finalinde yaşananların hemen ardından o yaz Liverpool, Loris Karius'u Beşiktaş'a kiralamıştı. Alman kaleci, siyah-beyazlılarda toplam iki sezon forma giydi. Kimi zaman iyi maçlar çıkarsa da, çoğu zaman burada da eleştirilerin odağında kaldı. Beşiktaş'ta 67 maçta 95 gol yerken, 14 maçta gole kalesini kapatabilmişti.

Pandemiyle beraber ayrıldı

Loris Karius, 2019-2020 sezonunda, Mart ayında pandemiyle beraber liglere ara verildiği dönemde Beşiktaş'tan ayrılmış ve takımı Liverpool'a geri dönmüştü. Ancak Liverpool, o arada 2019'da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış ve kalesinde Brezilyalı Alisson'u oynatıyordu. Artık orada forma giymesi imkansızdı.

İlgini Çekebilir
23 yıl sonra ilk finalde kale Karius'un!
Habere Git

Almanya yolculuğu başladı

Liverpool, 2020-2021 sezonun başında kalecisini Union Berlin takımına kiraladı. Burada da macerası uzun süremedi. Alman kulübüyle yalnızca 5 maça çıkabilen Karius, bu 5 maçta 4 gol yedi, 3 maçta ise gole kalesini kapatabildi.

Liverpool'a dönüş ve Newcastle

2021 yazında Liverpool'a geri dönen Loris Karius, 2022 yazında ise serbest oyuncu statüsüne gelmişti. Eylül ayında Newcastle United ile tek sezonluk sözleşme imzalayan 29 yaşındaki kaleci henüz takımının formasını giyemedi.

Ucunda kupa var, en kritik maçta oynayacak

Suudi Arabistan fonunun Newcastle United'ı satın almasından sonra dünyanın en zengin kulübü olan İngiliz ekibi, yönetimsel kademede yaptığı hamlelerle ve kadro yapılanmasıyla Premier Lig'de ilk dörtte yer alıyor. Öte yandan Carabao Cup'ta ise final oynayacaklar.

İlgini Çekebilir
Newcastle United'dan Loris Karius kararı!
Habere Git

Nick Pope, Premier Lig'de Liverpool'a karşı oynanan 2-0 kaybedilen maçta ceza sahası dışında elle müdahele yaptığı için kırmızı kart gördü ve Carabao Cup finalinde cezalı duruma düştü. İkinci kaleci Martin Dubravka ise sezon başında Manchester United formasıyla kupa maçına çıktığı için bu maçta oynayamayacak, bu yüzden kaleyi üçüncü kaleci olan Loris Karius koruyacak.

Son kupa 68 yıl önce

Newcastle United, kulüp tarihindeki son majör kupayı 1955 yılında kazandı. Siyah-beyazlı ekip, 1954-1955 sezonunda FA Cup'ı kazanmıştı. O tarihten bu yana majör bir kupa kazanamadılar. O yüzden bu maç onlar açısından başka bir önem de taşıyor.

Hikayesini yeniden yazabilir

Newcastle United'ın menajeri Eddie Howe ise Loris Karius'tan umutlu. Finalde kaleyi koruyacak kalecisi hakkında konuşan Eddie Howe, "Bu onun için muazzam bir şans. Kariyer hikayesini yeniden yazabilir. Futbolda böyle hikayeler vardır. Futbolun güzelliği buradadır." dedi.

İlgini Çekebilir
Newcastle'ın serisini Liverpool başlattı ve bitirdi!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler