Anadolu Efes'te Micic ve Larkin, Olympiakos maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
19.05.2022 - 21:29 | Son Güncellenme: 19.05.2022 - 21:44

THY EuroLeague'de Olympiakos'u 77-74 mağlup ederek finale yükselen Anadolu Efes'te Shane Larkin ve Vasilije Micic maçın ardından açıklamada bulundu. İşte tüm detaylar...

Anadolu Efes'te Micic ve Larkin, Olympiakos maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu EuroLeague’de Final Four’da Anadolu Efes, Belgrad’da Yunan temsilcisi Olympiakos ile karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu maçı son saniye basketiyle 74-77 kazanarak üçüncü kez adını finale yazdırdı. Karşılaşma sonrası Anadolu Efes'te Shane Larkin ve Vasilije Micic değerlendirmelerde bulundu.

Larkin: "Son ana kadar odaklı kaldık"

Karşılaşmayı 21 sayı ve 7 asistle tamamlayan Shane Larkin, maç sonu şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok zorlu bir maçtı, burada inanılmaz bir atmosfer vardı. Şurada duran 22 numaralı arkadaşım (Micic) memleketinde kritik şutu attı. Bundan daha iyi bir senaryo olamazdı. Yeniden finale çıktığımız için çok mutluyum. Bu akşam galibiyetin keyfini çıkarıp yarından itibaren finaldeki rakibimize odaklanacağız. Bir şampiyonluk daha kazanmaya çalışacağız. Bu tür maçlar gerçekten sıra dışı maçlar. Maç boyunca sürekli dengeler değişebiliyor. Biz de konsantrasyonumuzu kaybetmeyerek son ana kadar odaklı kaldık. Şimdi bir şampiyonluk daha kazanabilmek için çabalayacağız.”

Micic: "Birbirimizi kısmanmıyoruz"

Galibiyeti getiren üçlüğü inanılmaz bir şutla gönderen Vasilije Micic ise "Bugün iki şut kaçırsam da bunu atabileceğimi hissediyordum. Sezon içinde de ders aldığım şutlarım var. Bu şutu kimin attığının önemi yok. Biz Shane ile birlikte birbirimizi kısmanmıyoruz. Şutu kimin attığı önemli değil. Bana denk geldi." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes, Mustafa Kemal'in askerleriyiz tezahüratıyla Euroleague finalinde!
Habere Git

"Olimpiakos ve Fenerbahçe taraftarını küçüklüğümden beri duyuyorum"

Son saniyelerde attığı şutu anlatan Micic, "Bir şey yapmam gerektiğini hissettim. Sonrasında çok zor bir şut soktum: Bize finali getirdi. Bir ara erken şut kullanmıştım. O kaçmıştı. Şimdi girdi. Oyun biraz garip başladı. Maçta sakin kalmam gerekiyordu. Shane ilk yarıda alev aldı ve bizi oyunda tuttu. Maç normal gidince ek güvenle böyle oldu. Kendime güvenmem lazımdı. Kaçırdığım şutlarla birlikte enerjim çok düştü. Ama sakin kaldım. Böyle maçlarda her şey bir saniyede değişebilir. Yapamıyorsan kötü bir karakterdesindir. Salon hep Olimpiakos taraftarıyla doluydu. Evimdeydim. Bu şehirdeki çocukları sevindirdiysem mutluyum. Sırbistan'da büyüdüm. Benim için sürpriz değil. Olimpiakos ve Fenerbahçe taraftarını küçüklüğümden beri duyuyorum. Saha dışında ne olursa olsun saha içine odaklanmanız lazım. Bu dövüş maçı değil ki basketbol. Akıllı olmak lazım" açıklamalarını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler