Manchester City ve Chelsea'ye küme düşme tehlikesi

Akın Ungan
18.11.2023 - 15:11 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 15:23

İngiltere Premier Lig'de Everton'ın aldığı puan silme cezasının ardından Manchester City ve Chelsea küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Detaylar...

Manchester City ve Chelsea'ye küme düşme tehlikesi

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Premier Lig'de gündem dev kulüplere verilmesi gündemde olan cezalar. Geçtiğimiz gün İngiltere'nin köklü ekiplerinden Everton, Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle 10 puan silme cezası almıştı. Böylece Everton, 4 puanla küme düşme hattına geriledi.

 

Daily Mail'in haberine göre Manchester City ve Chelsea ise küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Chelsea'nin Abramovich dönemiyle başı dertte

Chelsea, eski sahibi Roman Abramovich döneminde kayıt dışı ödemelerin yapıldığı iddialarıyla suçlandı. Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açtığı dönemde FIFA ve UEFA tarafından çeşitli kısıtlamalara uğramış ve Chelsea'yi satmak zorunda kalmıştı.

City'e 115 ayrı mali dava!

Manchester City'nin ise 115 ayrı mali davayla suçlandığı kaydedildi. Manchester City'nin eski mali danışmanı Stefan Borson, suçlamaların kanıtlanması halinde küme düşme cezasının gündeme gelebileceğini söyledi.

İlgini Çekebilir
10 puanı silindi küme düşme hattına geriledi
Habere Git

"Suçlamalar kabul edilirse küme düşme yaptırımı olabilir"

Borson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Everton'a verilen 10 puan silme cezası FFP ihlali için çok ağır. Manchester City ve Chelsea'ye yapılan suçlamalar kabul edilirse küme düşme yaptırımı potansiyeli yüksek" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler