Spor yazarlarından Muslera yorumu! "Yemeyenin malını yerler!"

Akın Ungan
27.04.2024 - 10:20 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 10:35

Süper Lig'de Galatasaray, Adana Demirspor deplasmanında 3-0 kazandı. Yaptığı kurtarışlarla dikkat çeken kaleci Fernando Muslera, spor yazarlarından övgü topladı.

Spor yazarlarından Muslera yorumu! "Yemeyenin malını yerler!"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Adana Demirspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Ligde şampiyonluk yarışı veren Sarı-Kırmızılılar, zorlu deplasmanda 3-0 kazanmayı başardı. Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, yaptığı kurtarışlarla maça damga vurdu. Spor yazarları, Adana Demirspor - Galatasaray maçının ardından Uruguaylı file bekçisinin performansını değerlendirdi.

"Kaleci bir takımın yarısıdır"

Erman Toroğlu (Sabah): Futbolda şöyle bir cümle vardır, hiçbir zaman değişmez ve çok doğru bir cümledir; "Kaleci bir takımın yarısıdır. Eğer şampiyon olacaksan kalecin en az 5 veya 6 maçı kazandırmalıdır." Bu cümleleri alın, dün akşamki Adana Demirspor-Galatasaray maçı nasıl oynandı, yoruma ne yazmak gerek sorusunun tam karşılığı. Fazla yoruma gerek yok. Maçın özeti, şu ana kadar yazdığım cümleler zaten. Bakın abartmıyorum, Galatasaray eğer şampiyon olacaksa Muslera'nın bunda payı çok fazladır. Öyle pozisyonlar kurtardı ki inanılır gibi değil.

"Muslera'ya olan borç daha da büyüdü"

Ahmet Çakar (Sabah): G.Saray için hayati derecede önemli maçtı. Kaybettiklerinde, F.Bahçe tekrar umutlanacaktı. Ama bunların hiçbiri olmadı. Üstelik rakip Adana Demirspor. Özellikle ofansif yönden çok iyi top oynadı. İlk defa G.Saray'ın sol beki Köhn'ü bu kadar yol geçen hanı gibi gördük! Galibiyetin tartışmasız baş mimarı kaleci Muslera! Öyle toplar çıkardı ki ilk yarı, maç çok gitti geldi. G.Saray, ikinci yarıya iyi başlamamıştı ama Hakim Ziyech ile öne geçti. Tuhaf olan, Ziyech'in golünden önce Demirspor'un kaçırdığı %100'lük gol pozisyonu. G.Saray, Muslera'ya yıllardır çok şey borçlu ama dün gece bu borç daha da büyüdü.

İlgini Çekebilir
Cimbom Adana'dan Aslan gibi çıktı!
Habere Git

"Muslera ayrıcalığını Adana'da bir kez daha gördük"

Levent Tüzemen (Fotomaç): Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Muslera'ya övgüler yağdırırken "Ligde haksız rekabet yaratıyor. Şampiyonluklarda büyük etkisi var" demişti. Muslera ayrıcalığını ve farklılığını Adana'da bir kez daha gördük. 16 Haziran'da 38 yaşına basacak olan Muslera, Galatasaray'ın en iyisiydi. Maç sonu Galatasaray taraftarı karşılaşmada kimin ne kadar oynadığını öylesine güzel tespit etmiş ki kaptan Muslera'yı tribüne çağırıp üçlü çektirdi.

" Bir kaleci maç kazandırır mı sorusunun cevabı..."

Ercan Güven (Sözcü): Bir kaleci maç kazandırır mı sorusunun cevabı Adana’da bir Uruguaylının eldivenlerindeydi. Muslera resmen maçı çevirdi. Formsuz bir kaleci olsa dün akşam net 3 gol yerdi. Kerem Demirbay güzel işler yapmaya devam ediyor. Bir orta alan oyuncusunun 6 gole ulaşması hiç de fena değil. Golü atarken zor açıdaydı ama mükemmel vurdu.

"Yemeyenin malını yerler!"

Bülent Timurlenk (Sabah): Lazio Başkanı Lotito'nun verdiği ile menajerin istediği arasında 500 bin Euro fark vardı. Adam kulübün sahibi, inat etti ve o genç kaleci Copa America'ya giderken Galatasaray'a imza attı. Turnuvanın favorisi de değildiler ama Muslera'nın kalesinde olduğu Uruguay, o kupayı müzesine götürdü. İtalyan patronlar böyle, Hollanda Milli Takımı'nın 10 numarası Sneijder'i de Inter Başkanı yoklukta Galatasaray'a 8 milyona satacaktı bir zaman sonra: Kısacası yemeyenin malını yerler! Önceki gün milli takımı bıraktığını açıklayan Muslera dün üçü net, 8 kurtarışla maç sonunda tribüne üçlü çektirmeye geldiğinde 13 yılda yaşadıklarına memleket şahit.

Senin için hazırladığımız haberler