Süheyl Batum'dan Erden Timur ve Okan Buruk açıklaması! Devam edecek m?

Ali Bozkurt
08.05.2024 - 14:10 | Son Güncellenme: 08.05.2024 - 14:34

Süper Lig devi Galatasaray'da Dursun Özbek'in karşısına başkan adayı olarak çıkan Süheyl Batum, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nda konuştu.

Süheyl Batum'dan Erden Timur ve Okan Buruk açıklaması! Devam edecek m?

AJANSSPOR HABER

Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Cim Bom'da Başkan Adayı Süheyl Batum, açıklamalarda bulundu. İşte Batum'un açıklamaları ve detaylar...

''Bütün Galatasaraylılar'a ve bizim için de iyi geçmesini diliyorum''

Adaylık hakkında konuşan Süheyl Batum, "Daha önceden söylediğim gibi 3 Mayıs'ta aday olarak listemizi teslim ettik. Bu seçimlerin de Galatasaray camiasına, bütün taraftara, tüm spor kamuoyuna hayırlı, iyi, güzel olmasını diliyorum. Başta saygıdeğer başkanımıza başarılar diliyorum. Bütün Galatasaraylılar'a ve bizim için de iyi geçmesini diliyorum." dedi.

''Ben kimim?''

Kendi hakkında bilgiler veren Süheyl Batum, "Ben kimim, neden Galatasaray Spor Kulübü'nde bir anda ortaya çıktım? Bunu çok kişi bilmeyebilir. Semih Haznedaroğlu geldi, ben Semih Ağabey'in, Semih Bey'in listesi adına burada konuşma yapan insanlardan bir tanesiyim, ta 1983 yılında. Ben 2000'de Faruk Süren'e karşı Alp Bey'in hazırladığı listede yönetim kurulu üyesi olarak yer aldım. Ben 2021'de çok sevgili arkadaşım Eşref Hamamcıoğlu'nun listesinde Disiplin Kurulu Başkanı idim. Benim Galatasaray ile ilişkilerim 2024'te tesadüfen başlamadı. Kemal Onar ile, Allah rahmet eylesin, onla beraber Galatasaray tüzüğü için 3 hukukçudan bir tanesiyim. Anıl Büyükerol da o grubun içindeydi. Galatasaray Spor Kulübü'nün ve camianın içinde, Mustafa Cengiz döneminde kendim gidip 1959 öncesi şampiyonlukların hukuken mümkün olmadığını ilettim." dedi.

''Seçimlerimizin olgunluk içinde geçmesi dileğimiz''

24. şampiyonluğun önemi hakkında konuşan Batum, "Bizim için 24. şampiyonluk çok önemli. Ona halel getirmek istemediğimizi söyledik. 24. şampiyonluğumuzu kazanmaktan en az sizler kadar mutluyuz, gururluyuz, sevinçliyiz. Özellikle şunu söyleyeyim, neden çıktık peki? 3 nedeni var, çok büyük. Bir kere demokrasi. Galatasaray'a yakışan demokrasidir. Seçimlerimizin olgunluk içinde geçmesidir. Galatasaray üyelerinin birbirine büyük bir saygı içerisinde olması, birbirine müsamahalı davranmasıdır. Biz bunu liseden, bazılarımız camianın içerisinden bazılarımız da taraftar olarak sonuna kadar iliklerine yerleştirmiş insanlarız." dedi.

Okan Buruk ve Erden Timur açıklaması

Okan Buruk ve Erden Timur ile devam etmek istediklerini dile getiren Batum, "Listemizde yer alan kişiler muhalif değildir, düşman değildir. Bizler yönetim üyelerine ve sayın başkana kin içinde, hınç içinde olan insanlar değiliz ama şunu açık söyleyelim, Okan Buruk bizim gözbebeğimiz. Erden Timur, Muslera efsanemiz, Icardi, Torreira, Abdülkerim, Barış Alper, Nelsson gibi harika bir kombinasyonun kimilerine gözden kaçırttığı Galatasaray'ın geleceği konusunda endişeye düşen, bu konuda kazanırsa gereğini yapacak, kazanamazsa denetim görevini yapmak isteyen kişileriz. Bizler şampiyonluğu herkes kadar istiyoruz. Bizler şampiyonluğumuzun bazı şeylerin gözden kaçmasını, bir daha telafisi çok zor olan bir girdabın içinde kalmasını istemeyen kişileriz." dedi.

Süheyl Batum neden aday olduğunu açıkladı

Neden aday olduğunu açıklayan Batum, "Neden Süheyl Batum? 2022'de bir seçim yaşadık. Seçim son saniyede iptal edildi. İptal gerekçesi belliydi, nasıl edildiği belliydi ve orada hukuki süreçlerin hiçbirine uymadan, itiraz süresi kabul edilmeden, evraklar zerre kadar incelenmeden, bizim istinaf başvurumuzun reddedildiğini ve tedbir kararının devam ettiğini yakından gördük. Daha sonra yine siyasal bir nedenle, bunda kimsenin şeyi yok, o siyasal planı belirleyenler var. Ne başkanların ne adayların... Bir anda adaylar değişti. Biz bundan, sayın başkanın gelmesinden memnunuz. Bunun siyasal olayla olmasından gayrımemnunuz." dedi.

''Tabii ki farklı siyasal partilerden insanlar olur''

Açıklamalarına devam eden Batum, "Çok açık söyleyeyim. Bunun bize göre günümüze kadar devam ettiği gibi bir görünümü görüyoruz. Galatasaray, Atatürk'ün ve Atatürk ilkelerinin, demokrasinin, kültürün, geleneklerin kurumudur. Bu camiada sakın bunu bir hakaretamiz olarak algılamayın, ne bir başkanın, ne bir yöneticinin bir seçimde adaylardan bir tanesinin lehinde ve aleyhinde olmasını kabul etmiyoruz. Kimse kusura bakmasın. Çok net söylüyorum. Tabii ki farklı siyasal partilerden insanlar olur. Burası demokratik kurumdur ama o siyasal aktörlerden birinin doğrudan doğruya lehindeyim, Galatasaray bayrağının altında yapılmasını içimize sindiremedik, sindiremiyoruz." dedi.

Mustafa Kemal fikri olmaya devam edeceğini söyleyen Batum, "Galatasaray Spor Kulübü, bir tek siyasal figürün arkasında ve yanında olur, Mustafa Kemal Atatürk'ün, başka hiç kimsenin olmaz. Bunu bir siyasal eleştiri olarak söylemiyorum. Bunu gerçek olarak düşünüyorum, olmaması gerekir." dedi.

''Erden Timur'a sahip çıkacağız'''

Erden Timur'un yalnız bırakıldığını söyleyen Batum, "Son yılda Galatasaray'ın değerlerine, camiasına, yönetim kurulu üyelerine, sayın başkana, Erden Timur'a ve Galatasaraylı değerlerine sahip olduğunu bildiğimiz gazetecilere karşı inanılmaz bir baskı var. İnanılması güç. Galatasaray Spor Kulübü burada, taahhütlerimiz arasındadır, 200 avukatıyla mutlaka bu işlerin peşinde olacaktır. Neden? Çok net söylüyorum. Canım yapabilir misin, yapılmaz olur mu! 2 arkadaşımla beraber dedik ki, haydi gelin bütün Galatasaray Lisesi'ni bitirmiş avukatlarla görüşmeler yaptık, Ümit, Köksal Hoca, Rezan gibi çok değerli hukukçuların yanında 200 küsür tane avukat bulduk. Galatasaray bunu yapmak zorundadır. Galatasaray Yönetim Kurulu kendi taraftarlarını, üyelerini, Sportif AŞ Başkan vekilini, başkanını yalnız bırakıyorsa yola çıkış nedenimizdir. Kazanırsak bunu mutlaka başaracağız. Söz veriyoruz. Galatasaray o kadar dokunulabilir kulüp değildir. Sporu buraya getirmiş en itici güçtür." dedi.

Süheyl Batum projelerini açıkladı

Başkan olması durumundaki projelerini açıklayan Batum, "Riva Projemiz ve Florya Projemiz... Bütün bunlar yazılı, bütün bunlar listeli olarak size iletmeye çalışacağım. Ben gençken ve burada başkanların konuşmalarını dinlerken, bir şey bilirdik. Bizim Rivamız var. Bu Riva, öyle bir yer ki o zamanlar Selahattin Beyazıt'a Allah uzun uzun ömürler versin, bizim Rivamız var. Borçlansak da borçlanmasak da Riva bizi kurtaracak en önemli değerdir derdik. Bilinçli değil ama büyük bir hata yaptık Riva'da. Sözleşme orada. 2016 ve 2017'de yapılan sözleşmeler 2019'da bir daha yenilendi. Konut projesi... Şöyle bir durum çıktı ortaya. Proje, 3 milyar 808 milyon artı KDV'lik bir proje. Bu projede 3 tarafı var. Bu 3 taraftan 2 tanesi aralarında bir sözleşme yapmış. Emlak Konut ile Yılmaz İnşaat. Emlak Konut, bu şeyin sadece yüzde 25'ini alıyoruz. Yılmaz İnşaat da geri kalanı alıyor. Paylaşım arsa satışı geliri üzerinden. Kaba inşaat üzerinden. Bu Emlak Konut'a düşen parayı da Galatasaray ile Emlak Konut aralarında paylaşıyor. Yüzde 80'i Galatasaray'ın, yüzde 20'si Emlak Konut'un olmak üzere. Hesabı yaptık, 3808, 952 milyon lira'nın yüzde 80'i 761 milyonu bizim Galatasaray'ın. Burada bir ilginçlik var, bir ilginçlik. Bu geçti de neden dile getiriyorum. Riva bizim gücümüz derken bir baktık muhakkak bilinçli değil ama Icardi gol attı, hepimiz sevindik, Barış Alper Yılmaz kafayı vurdu derken bir baktık ki bu para gelen para 10 lira düşünün, yanına Yılmaz İnşaat bir de mimarlık ofisi kurmuş. Kaba inşaat olarak alıyorsunuz, Galatasaray'a gelen para belli, 25'in yüzde 80'i, geri kalan tarafta yüzde 75'ti. Lafın gelişi 10 liralık gelirimiz, yanında ofis kurmuş, 4 liraya anahtar teslim hale getiriyor. 4 liradan aldığımız var mı, sıfır lira, sıfır lira! Dolayısıyla Galatasaray'ın bu değer üzerinden kazancı sadece yüzde 15. Şimdi geçti dedik. Ne yapalım. Bir yanlışlık olmuş. Herkes hata yapar. Bizim gücümüzü ciddi anlamda ortadan kaldırdı. Biz de hesap yaptık, herkes hesap yaptı. Bir faz, iki faz halinde yapılacak. Birinci faz 2021'de, ikinci faz 2023'te bitecek. İkinci fazı iki faza bölmüş. 150'sini şimdi yapayım, 450'si sonra demiş. 450'nin şeyi belli değil." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler