Matt Hudson-Smith: "İntihar Girişiminde Bulundum"

Feride Kara
24.07.2022 - 00:32 | Son Güncellenme: 24.07.2022 - 00:37

Oregon Dünya Atletizm Şampiyonası’ndan bronz madalya ile dönen Matt Hudson-Smith son üç yılda çok zor şeyler yaşadığını ve intihar girişiminde bulunduğunu açıkladı.

Matt Hudson-Smith: "İntihar Girişiminde Bulundum"

Matt Hudson-Smith, Oregon Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 400 metrede bronz madalya kazanmasının ardından yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti. The Sun tarafından yayınlanan yazıda şampiyonadan önceki son üç yılda hayatının çok kötü gittiğini söyleyen Hudson-Smith bu konuda ‘’Yarış sonrası adımı üçüncülükte gördüğümde yere düştüm çünkü geçirdiğim son 3 yıl tam bir cehennemdi.’’ dedi. 

İntihar girişiminde bulunmuş

Açıklamasında son 3 yıldız yaşadıkları sonrası intihar girişiminde de bulunduğunu açıklayan İngiliz atlet yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti: Açıkçası 2018 fena bir yıl değildi. Her şey planladığım gibi gitmemişti ama Europeans’ı kazanmıştım. 2019’da ise kas yırtılmaları yaşadım ve kalçamı mahvettim. 2020’de covid ortaya çıktı. 2021 ise ciddi zihinsel sağlık sorunları yaşadım. Pek çok insan bunu bilmiyor ama intihar girişiminde bulundum. Covid sırasında Amerika'da tek başıma sıkışıp kaldım. Amerika'yı seviyorum ama ailemle birlikte olmak istedim. Zordu dostum.”

Amerikan sistemi borca boğdu

Şu anda Florida'da yaşayan Hudson-Smith, sakatlık nedeniyle spordan uzaklaştığı dönemde Amerikan sağlık sistemi yüzünden büyük bir borca girmesi hakkında ‘’Sigortam yoktu ve biliyorsun burası Amerika. Sağlık sistemi çok pahalı.’’ dedi. 

1991’den beri bir ilk

Matt Hudson Smith, Roger Black'in Tokyo 1991'deki gümüş madalyasından bu yana erkekler 400 metrede erkekler dünya şampiyonası düzeyinde İngiltere'nin ilk madalyasını kazanmayı başardı. Hudson-Smith bronz madalyayı almasında kimlerin rol oynadığını ise şu sözlerle açıkladı: ‘’Eski 200 metre Olimpiyat şampiyonu Tommie Smith ile bir tesadüfen karşılaştık ve biraz sohbet ettik. Bana anlattıkları bronz madalyayı kazanmam konusunda bana yardımcı oldu. Ayrıca ailem, menajerim ve kız arkadaşım da her zaman çok destek oldular. Bunun yanı sıra koçumun emeği de çok büyük bana her zaman yarışların son 20 metrede kaybedildiğini söylüyordu.

Senin için hazırladığımız haberler