Mecburen Aykut Kocaman!

15.03.2017 - 09:54 | Son Güncellenme: 15.03.2017 - 09:54

F.Bahçe yönetiminin yeni sezonda 2. kez takımın başına geçirmeyi planladığı tecrübeli çalıştırıcının 3 Temmuz döneminde kısıtlı imkanlara rağmen yaptığı başarılı işler, İstanbulspor, Malatyaspor ve Ankaraspor’daki olumlu icraatları, Konyaspor’u tarihinde ilk kez Avrupa’ya taşıması ve gençlere verdiği önem bu seçimdeki baş faktörler oldu.
 
Fenerbahçe’nin bu sezon zirvenin uzağında kalması ve Şampiyonlar Ligi’nin tehlikeye girmesinin ardından gelecek planlaması daha çok gündeme gelmeye başladı.Özellikle UEFA’nın uyguladığı Finansal Fair Play kısıtlamaları nedeniyle hem transferde hem de kadro yapısında belli bir sınırda kalması gereken sarı-lacivertliler, teknik heyet seçiminde de bu konunun önemini biliyor.Dirk Advocaat’ın yeni sözleşme konusunda olumsuz yaklaşmasının ardından birinci aday olan Aykut Kocaman, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde en uygun isim olarak belirlendi.
 
Bu seçimde Aykut Kocaman’ın teknik adam olarak geçmiş dönemde yaşadığı tecrübeler ve benzer durumdaki kulüplerle yakaladığı başarılar göz önüne çıktı.Teknik adamlık kariyerine İstanbulspor gibi iflas etmiş bir kulüpte başlayan ve saygın bir takım yaratan Kocaman, daha sonra Malatyaspor’u da benzer durumdan düzlüğe çıkardı. Aynı şekilde Ankaraspor’da da proje takımı oluşturan tecrübeli hoca, son olarak Konyaspor ile tarihi başarılar elde etti. Kısıtlı imkanlara rağmen yeşil-beyazlıları, ilk kez lig 3.’sü yapıp, doğrudan Avrupa Ligi’ne taşıdı.
 
Ancak Aykut Kocaman’daki esas belirleyeci faktör, 3 Temmuz sürecindeki idareciliği. 2011-12 sezonunda mecburi olarak kadrosundaki yıldızları satıp, sınırlı bütçeyle yola devam eden 52 yaşındaki çalıştırıcı, lig sonuna kadar takımını şampiyonluk yarışında tuttu, 2 kupa aldı ve Avrupa Ligi’nde yarı final gördü.
 
Gençlerin beklentisi
 

Sarı-lacivertlilerin teknik direktörlük için bir numaralı aday tuttuğu Aykut Kocaman’ın genç futbolcular için de önemli bir faktör olması bekleniyor.Özellikle Salih Uçan ile daha önce 2012-13 sezonunda çalışan ve yıldızını parlatan Kocaman’ın gelişinin önemli olacağı vurgulanıyor. Ayrıca 52 yaşındaki antrenörün son 2 sezonda istenilen seviyeye çıkamayan Ozan Tufan’a da olumlu yansıması düşünülüyor.
 
Yine benzer şekilde 2013’te Fenerbahçe’de hazırladığı transfer listesinde tuttuğu Alper Potuk’un da tecrübeli hoca ile daha farklı bir havaya bürünmesi ön görülüyor. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler