Mehmet Demirkol açıkladı! İşte Beşiktaş'ın en güçlü teknik direktör adayı

Akın Ungan
01.05.2024 - 22:46 | Son Güncellenme: 01.05.2024 - 23:27

Son dakika haberleri | Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın en güçlü teknik direktör adayının Şenol Güneş olduğunu açıkladı. İşte tüm detaylar.

Mehmet Demirkol açıkladı! İşte Beşiktaş'ın en güçlü teknik direktör adayı

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan, Avrupa'da ise gruplardan çıkamayan Beşiktaş gelecek sezon planlamasına başladı. Siyah-Beyazlı takımın gündeminde yeni teknik direktör var.

Bu sezon 5 farklı teknik adam ile çalışan Beşiktaş, sezon sonunu geçici olarak göreve getirdiği Serdar Topraktepe ile getirecek. Hasan Arat yönetimi, yeni hoca arayışlarına devam ederken, Socrates Dergi YouTube kanalında ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, gündemdeki en güçlü adayı açıkladı.

"Şu anda en öne çıkan isim..."

Mehmet Demirkol, "Şu anda en öne çıkan isim ilginç bir şekilde Şenol Güneş. Bir yabancının hemen buraya uyum sağlaması mümkün değil. Zaten buraya star bir yabancıyı getirmek, gelecek vaad eden hocalardan birini getirmek zor. İki anlamda zor, ikna etmek çok zor artık" ifadelerini kullandı.

"Büyükekşi döneminde yaşananları onlar bizlerden daha iyi görüyorlar"

"Büyükekşi döneminde yaşanan şeyleri onlar bizlerden daha iyi görüyorlar" diyen Demirkol, Arda Güler'in Çağdaş Tolga Işık ile yaptığı ropörtajı hatırlatarak, "Arda Güler, Türkiyedeki olaylar hakkında konuşulunca dalga geçiliyor benimle diyor. Bunları gören insanların hemen Türkiye'ye gelmesi çok basit değil. Böyle bir ismi getirmek çok zor, üstüne getirip ikna etmek çok zor" şeklinde konuştu.

"Bir şeylerin kurulmasına izin vermiyoruz"

Sözlerine devam eden ünlü yorumcu, "Mesela Xabi Alonso'nun ilk 10 haftasındaki sonuçları göstersek büyüklerin birine 10'uncu haftada ayrılmak zorunda kalır, hepimizin yaklaşımı bu. Bir şeylerin kurulmasına izin vermiyoruz biz" açıklamasını yaptı.

"Şenol Güneş'e daha çok destek var içeride"

Beşiktaş'ta öne çıkan adaylardan bahseden Mehmet Demirkol, "O yüzden de akla otomatik olarak gelen iki isim Şenol Güneş ve Sergen Yalçın oluyor. Galiba Şenol Güneş'e daha çok destek var içeride" ifadelerini kullandı.

"Samet Aybaba sportif direktörken nasıl çalışacaklar?"

Konuşmasını sürdüren Demirkol şunları söyledi: "Orada da soru işareti şu, Samet Aybaba sportif direktörken nasıl çalışacaklar? Kolay değil bu iki ismin beraber çalışması, Şenol Güneş zaten sportif direktör sevmez. Kendisine zamanında Trabzonspor'un bütün organizasyonunun başına geçmesi teklif edilmişti fakat Şenol Güneş bunu istemiyor. Sahada olmak istiyor"

"Şenol Güneş gelirse Samet Aybaba yönetim katına çıkaca"

Demirkol, "Bu yüzden sanırım eğer Şenol Güneş gelirse Samet Aybaba daha çok yönetim katına çıkacak. Arada çok bağlantı olmayacak. Bütün bunlara rağmen Beşiktaş'ın bir sportif direktör arayışı var. O da muhtemelen Avrupa bağlantısı olan, Almanya kökenli bir Türk olabilir gibi duruyor" dedi.

Devin Özek sportif direktör adaylarından

Sportif direktör arayışında olan Beşiktaş'ta öne çıkan isim Bayer Leverkusen'de Xabi Alonso'nun yardımcılığını yapan Devin Özek oldu. Hasan Arat, Özek iddiaları hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Arat, "7-8 sportif direktör ile görüşme halindeyiz Devin Özek de bunlardan biri" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler