Mehmet Demirkol : "Arda ve Terim birbirini ..."

11.06.2017 - 14:46 | Son Güncellenme: 11.06.2017 - 14:46

Mehmet Demirkol : "Arda ve Terim birbirini ..."

AJANSSPOR - NTVSPOR yorumcusu Mehmet Demirkol Kosova - Türkiye mücadelesinin öncesinde ve devre arasında önemli açıklamalar yaptı.

İşte o sözler.

Ben Kosova maçının sonucundan ziyade daha çok Fatih Terim'in maç sonrası yapacağı açıklamaları bekliyorum. Bu olay aydınlatılmalı, ortada boğazı sıkılmış fiziksel müdahaleye uğramış bir gazeteci var. Bu kadro en formda oyunculardan değil, daha çok Fatih Terim'in istediklerini yapabilecek bir kadro gibi. Volkan Şen de iyi bir sezon geçirmedi ama hoca onu tercih etti.

Emre Çolak iyi durumda, Cenk Tosun iyi bir sezon geçirdi, çok fazla formda oyuncumuz yok. Burak ve Cenk'in bir arada oynamasını tercih ediyorum. Çünkü o zaman Oğuzhan'da yerinde oynayacak. Bu bizim için avantaj olacaktır.

Volkan Şen'in şu kadroda olması için hiçbir sebep yok, Fatih Terim'in hayalleri var bu oyuncuyla ilgili, bu sebeple oynatıyor. Umarım Fatih Terim haklı çıkar.

Cengiz Ünder, Başakşehir'de yaptığı pas oyununu burada yapabilecek mi? Bugün bunu göreceğiz, ortaha sahanın merkezi top yapmalı. Oğuzhan iyi oynamalı, son şampiyonada hiçbir şey yapamadı.

Cenk ve Burak'a güveniyorum bu ikili bence iş yapar orada sorunumuz yok.  Bu kadroda biz Burak'la Cengiz'e bel bağlıyoruz, şu kadroya bakıyorum umarım hoca haklıdır diyorum. 

Krizin de artık bitmesi lazım, bunu açık açık konuşmalıyız. Prim konusunda neler söyleyecek, Euro 2016'da ne yaşandı bunun anlatılması lazım.

Bu durumun sorumlusu medya olabilir mi? Buna kim inanır, bunlar rezalet, Yıldırım Demirören'in açıklamaları anlaşılır gibi değil.

Milliyet'ten ben TFF başkanının gazetesi olduğu için ayrıldım, diyor ki hoca ile Arda'yı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. İyi de bunu senin gazeten yazdı.

Volkan'ın attığı gol, Volkan'dan hayal edeceğin gol değil. Cenk'in, Burak'ın golü o daha çok. Fatih Terim'in hayalindeki Volkan olursa kadroya alırsın. Biraz geniş alanda oynuyoruz, bilerek yapıyoruz galiba. Risk olur dedim ama savunmalarına açmak için uzun mesafede oynuyoruz.

Haziran fikstürünün iyi bir şey olmadığı kanaatindeydim ama iddiası olan takımlar için bir avantaj sanırım. İddiası olmayan takımlar için rezillik. Mesafe uzun, dezavantaj olması lazım ama öyle olmuyor. Hücuma gidiyoruz ama iş yapamıyoruz. Gidince işi hallettik ama. Cengiz iyi oynuyor. Orta sahada oyunu alabilmek önemli. 1-0'dan sonra ve 2-1'den sonra da yapamadık. Cengiz dışında planımız yok bizim. En aktif oyuncu Cengiz. 1-1'e tepki vermek için Arda gibi oyuncuyu bu durumlarda arıyorsun. Karakter koyacak oyuncu. Arda da bazı maçlarda yapamıyor tabi. Bunu görmeyince insanlar eleştiriyor. Barcelona'da 7 numara olunca, 40 milyon euroya gidince... Messi de yaşıyor bunu Arjantin'de yanlış anlaşılmasın.

"Bizde böyle" yaklaşımının da çok negatif olduğunu ve bizi yanış bir yere götürğünü düşünüyorum. Tüm olaylar sadece Türkiye'de oluyor sanıyoruz, dünyayı güllük gilistanlık sanıyoruz. Arda'dan beklediğimiz şeyleri arıyoruz. Oğuzhan'dan bekliyoruz. Olağanüstü yeteneklerini liderlikle birleştirip orayı çevirmesini bekliyoruz. Skor iyi ama oyun da olsa fena olmaz. Üç puana muhtacız.

Adam adama savunmayı gördük. Topal yanlış çıktı topa. O golü sadece Selçuk'un Rrahmani ile eşleşmesiyle açıklayamayız. Selçuk'un önündeki Ozan ve Mehmet Topal'ın çıkışlarına bakmamız lazım. Selçuk ile eşleşmeli miydi, eşleşmemeli miydi değil bakmamız gereken tek şey.

"Bu maç Mart ayında oynansaydı..."

Haziran fikstürü bize yaradı. Kosova gibi takımlar bu tür maçlara adapte olamıyorlar. Çok rahat aldık maçı zorlanmadık. Bu maç Mart ayında oynansaydı bu kadar kolay olmazdı.

"Volkan Şen'i ailesi bile Milli Takıma yazmaz"

Oyunun, takımların boyu çok uzundu. Kişisel beceriler devreye girdi bu maçta. Oğuzhan ve Cengiz ile iş yaptık. Bir de Gökhan’ın ortası var. Teknik analizi yapılamaz bu maçın. Bu maç bir daha oynansın yine biz kazanırız. Ama bu maç Mart’ta oynansaydı pozisyon bulamayabilirdik. Kosova da biz de taktik disipline pek uyamadık.
Volkan Şen çok şanslı bir oyuncu. Türkiye’de ona güvenen 3-4 kişi var birisi Türkiye futbol direktörü. Annesi, babası bile zor yazar milli takıma.

"Bizim derdimiz bizimle.."

Bizim derdimiz bizimle. Yoksa ben galibiyetinde yenilgisinde değilim. Milli Takım bizim Milli Takımımız olsun. Kaptanı Milli Takımı bırakmasın. Gazeteciye saldırılmasın. Birlik, beraberlik olsun. Benim Milli Takımımım değil diyen bir sürü insan var.

"Cengiz her yere uyum sağlıyor..."

Şablonlar üzerinden oynayan bir oyuncunun, bu kadar bireysel yeteneğe dayanan bir takımda oynaması zordur. Ama buna uyabildi. Cengiz her yere uyum sağlıyor. Bir bocalama yaşayabilirdi kuşkusuz. Kötü mü, vasat mı oynadı ; hayır. En iyilerden biri. Çıtayı çok yukarı koymuştu.

"Yusuf'un yanında Olcay yoksa..."

2007’deki takım oturmuş, birbirleri ile oynamaya alışmış oyunculardı. Şimdi elde öyle bir şey yok. Yusuf Yazıcı, 10 numara oynadı. Yusuf ne zaman iyi oynuyor ? Olcay ile oynadığı zaman, yanında onu bulamadığı zaman o kadar etkili değil.
Bu takımda Fatih Terim’in imzası yok. Ama Volkan’ı oynattı, gerçi ben hala itiraz ediyorum. Buna rağmen bundan sonuç aldı.

"Basının suçu yok mu?"

Arda, istifa mektubunu yazdı. Basına dağıtacaktı. Engel oldular. İyi de yaptılar. Basının suçu yok mudur ? Elbette vardır, ama en günahsızıdır.

"Türk futbolunu karıştıran biri varsa..."

TFF Başkanı diyor ki Türk futbolunu karıştırmak istiyorlar. Karıştıran birisi varsa bu TFF çalışanlarıdır. Galericiler , eş dost akraba, şarkıcılar, türkücüler herkes girdi kampa. Onlara sormak lazım kim karıştırdı diye. TFF profesyonel çalışanına bu kadar iletişimsizlik olmaz. Avrupa Şampiyonası’na gidersek hiçbir basın mensubu gelmez, göndermez kurumlar iş çıkmadı diye dedim. Benim sorunum değil dedi.

İspanyol gazeteciler geldi,’’ Bu nasıl kamp ? Kimse konuşmuyor.Haber yok.’’ dedi. Fatih Hoca yabancı basın mensuplarıyla konuştu, kayıt alınmayacak dedi.Herkes şok oldu. 5 kişi geldi sadece, diğerleri protesto etti. Reuters çalışan göndermedi.

"Bundan sonra beyaz bant olmazsa..."

Milli takım formasını değiştirdiniz. Bundan sonraki formalarda bayraklı beyaz bant olmazsa dava edeceğim. Buradan açık ve net söyleyeyim. Bayraktır o çünkü.

"Birbirlerinin adını anamaz hale gelmişler..."

Türk futbolunun önemli iki markası Arda ve Terim birbirinin adını anamaz hale gelmişler. Bu üzücü bir durum. Gri renk kalmasın  dedik. Her yeri gri bulutlar bastı. Arda'yı dışardan birileri kullanıyormuş galiba, Arda Bilal Meşe'ye saldırtıldı gibi bir şey çıktı. Her şey daha da karıştı.

"Böyle anlamlar yüklersen..."

Herkes birbirine babam gibidir, evladım gibidir, annem gibidir diye anlamlar yüklüyor. Nasıl bu kadar kolay böyle ailsenin yerine birilerini koyabiliyorsun. İşte böyle anlamlar yüklersen böyle de kopmalar yaşarsın.

"İnsanlar bundan sıkılmışlar..."

Aslında çok da büyük bir mevzu yok ortada. Ancak çok fazla üst üste olay olmuş ki insanlar bundan sıkılmışlar. Bununla birlikte insanlar bunu tamir etmek için uğraşmamış. Karşıdan beklemişler. Bu çok normal.

Milli Takım yetkilileri, Türkiye'deki kaleciler havuzunda en yetenekli kalecinin Volkan Demirel olduğunu biliyorlar. Ancak form durumundan almıyorlarsa onu bilmem. Form, Disiplin ve Yetenek bunlara bakılıyor Milli Takım'a çağrılırken.

Senin için hazırladığımız haberler