Mehmet Demirkol: ''Galatasaray'dan al Fenerbahçe'ye getir burayı da şampiyon yapar''

Ali Bozkurt
07.05.2024 - 11:57 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 12:23

Fenerbahçe'nin Konyaspor deplasmanında 0-0 berabere kaldığı maçtan sonra Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de Galatasaray ile karşılaştırma yaptı. Detaylar...

Mehmet Demirkol: ''Galatasaray'dan al Fenerbahçe'ye getir burayı da şampiyon yapar''

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin Konyaspor maçında yaşadığı puan kaybı sonrası açıklamalarda bulunan Mehmet Demirkol, oyuncu değşikliği ve Süper Kupa'da yaşanan olaylara değindi. Detaylar...

''Oyuna girdikten sonra ne yaptı?''

Fenerbahçe'nin değişikliklerini konuşmaya devam eden Demirkol, ''Serdar Dursun oyuna girdikten sonra Fenerbahçe ne oynadı? Anlatır mısınız bana! Fenerbahçe'nin taktiği neydi o sıralarda? 3 kişi üst üstte orada duruyorlar. Dzeko bıraktı işi zaten. Fenerbahçe ne yaptı orada? Hoca başta planı koydu ama o planın esiri oldu. Değiştiremedi. Yeni bir plan olması lazım. Oyuncuyu inandıracak plan lazım.''

''Yeni plan lazım''

Oyuncuların artık hep aynı olayları denediğini söyleyen Demirkol, ''Yeni bir plan lazım. Oyuncu inandıracak yeni bir plan gerekiyor. Çünkü oyuncu şunu söylüyor şunu düşünüyor; 'Kardeşim biz bunu sürekli aynı şeyi deniyoruz. Bu işte yürümüyor. Problem yaşıyoruz bunda gene aynı şeyle mi çıkıyoruz.' diyorlardır. İvme kaybediyor bu hocanın bir şey yapması lazım artık. Son değişikliği yaptıktan sonra da iş tam tersi bir yere gidiyor. İyi planlanmamış iyi düşünülmemiş yani İsmail Hoca bunca yıllık bu işin içinde.'' dedi.

''Çok anlamsız değişiklik oldu''

Fenerbahçe'nin anlamsız bir değişiklik yaptığını söleyen Demirkol, ''Bu son değişiklik oyunla ilgili soğukkanlılığı rakibe bırakmaktır. Bugün Serdar Dursun'un oyuna girmesi maçı rakibe verdi. Fred orta sahada tek başına kaldı. Konyaspor son dakikalarda baskı kursa golü atardı. Çok anlamsız bir değişiklik oldu. Fenerbahçe'de merkezi zorlayacak vur-kaç olmadı. Dzeko, Mert Hakan'ın kaçırdıkları vardı. Sporcular zinde değil. Cengiz Ünder'de hiç hoş durumda değil'' dedi. 

''Sorumlular belli''

Galatasarayı şampiyon olduduğunu varsayarsak fatura kime aittir sorusuna cevap veren Demirkol, ''Birinci sırada Ali Koç var. Yönetim daha doğru. Çok kötü idare ettiler. Süper Kupa'yı da kötü yönettiler. 25 bin kişi kongreye toplandı. Kimse alınan kararlardan memnun değildi. U19 olayı kötüydü. Kötü irade edildiler. İsmail hoca ise kritik maçlarda yoktu. Olympiakos maçı, Sivasspor maçı gibi kayıplar oldu.'' dedi.

''Kriz anını yönetemediler''

Yönetime geçerli not vermeyen Demirkol, ''Burada şey diyebilirler; Bizim hakkımız yenildi, şu oldu bu oldu gibi. Haklı olabilirsiniz. Ama ben hamleler hakkında konuşyorum. Bütün camiayı olumsuz etkileyen hamleler oldu. Bana göre Ali Koç ve yöetim kriz anını yönetemedi. Geçerli not vermek mümkün değil. Türkiye'de yöneticiler ateşler yakabiliyorlar. Bu yöntem oluyor. Bunda takımı dışarda tutmak lazım. İçeriye merak etmeyin, sakin kalın demesi lazım. Burada büyük eksikler var. 'Ben olduğum sürece şampiyon yapmayacaklar' bu çok net cümle. Bu plansızdı. O an ağızdan çıktı. Programın sonunda söylendi. O sözün şevheti konuları oralara getirdi. Benim izlenim budur.'' dedi.

''Galatasaray'dan al Fenerbahçe'ye getir burayı da şampiyon yapar''

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kadrosunu değerlendiren Demirkol, ''Fenerbahçe'de Barış Alper Yılmaz gibi bir oyuncu olsa durumu değiştirebilirdi. King'i deneyebilirdi. Sürekli Tadic olmadı ve yıprattı. Icardi-Dzeko değişikliği etkisi çok olmazdı. Arkaya koşu yapan oyuncun lazım. Oyuncuların çevresi de önemli. Misal İsmail Kartal, Zaha'yı kesebilirmiydi? Buradan bakmak lazım. Fenerbahçe Zaha'yı almış olsa ve aynı inişli çıkışlı performans olsa İsmail Kartal kesebilir miydi? Tadic'in çok kötü oynayıp bir asist yaptığı maçlar var. Oyunun genelinde faydası nedir? Buna çok iyi oynuyor, bayılıyoruz diyecek kimse çıkmaz. Zaha yok, Tete yok, Ndombele yok, Ziyech uzun süre yok ve Davinson da oturuyor. Ortada herşey.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler