Meryem Boz: "Bacağım kopsa da o maça çıkmam gerekiyordu, çıktım"

Aleyna Gürgen
30.01.2024 - 13:15 | Son Güncellenme: 30.01.2024 - 13:57

Vodafone Sultanlar Ligi'nden Fenerbahçe Opet'in yıldız isimlerinden Meryem Boz yeni açıklamalarında Eda Erdem Dündar ve Olimpiyatlar'dan bahsetti.

Meryem Boz: "Bacağım kopsa da o maça çıkmam gerekiyordu, çıktım"

Fenerbahçe Opet'in tecrübeli pasör çaprazı Meryem Boz yeni açıklamaları ile dikkat çekti. Boz, Fanatik için yaptığı röportajında kariyerinden Olimpiyatlar'a birçok konuda konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Melissa Vargas'ı transfer edemiyor! İşte nedeni...
Habere Git

"Çok fedakarlık gerekiyor"

Sportif kariyerini özetlemesi istenen Meryem Boz kariyeri için "Bütün sporcular içinde hiç yılmadan, durmadan sadece sportif yönle değil insani yönle de dürüst bir şekilde çalışmak. Her işte olduğu gibi çalışarak bu seviyeye gelebiliriz. Çok fedakarlık gerekiyor. Başarı geldiği zaman 'İstediğim yerdeyim, istediğim başarıyı aldım.' diyorsun. Bu da çok büyük bir motivasyon." değerlendirmesinde bulundu. 

"Bacağım da kopsa o maça çıkmam gerekiyordu"

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda da yer alan Meryem Boz, Türkiye - Polonya maçı öncesinde yaşadığı sakatlık hakkında şunları söyledi: "Olimpiyat Elemeleri'ne gitmeden önce İstanbuldaki son antrenmanda bir adım attım, ve calfımda bir sızı hissettim ve ikinci adımı atamadım. Calf yırtığı çıktı ve bayağı büyüktü, 5 derece falan. Yırtık olduğunda yürüyemiyorsun bile ama biz 3-4 gün hem kuvvet hem de tedavi yaptık neredeyse hiç uyumadan. Sabah, öğle, akşam, gece tedaviye alınıyordum. Sürekli çalıştık ve maçlara yetişebildim. Ama buna değerdi. Biz Türkler biraz absürt düşünüyoruz ne kadar profesyonel sporcu olsak da ama bacağım da kopsa o maça çıkmam gerekiyordu."

İlgini Çekebilir
Yasemin Güveli'den Çukurova transferi açıklaması: "İyi ki buradayım"
Habere Git

"Fenerbahçe'den teklif gelince dönmek istedim"

2010/11 sezonunda Polonyalı ekip Trefl Sopot'ta forma giyen Meryem Boz, Fenerbahçe Opet'e transferini "Ben Polonya ile 1+1 anlaşma yapmıştım. İlk yılımı oynadıktan sonra Fenerbahçe'den teklif geldi. Ben de Türkiye'ye geri dönmek istedim. Bir sezon oynadım Polonya'da ama Fenerbahçe'den teklif gelince geri dönmek istedim." diyerek anlattı.

"Fenerbahçe hedefleri hep yüksek olan bir takım"

Boz, bu sezon Vodafone Sultanlar Ligi'ndeki şampiyonluk hedefi hakkında ise "Fenerbahçe zaten hedefleri hep yüksek olan bir takım. Şu an biz lideriz. Şampiyonlar Ligi'nde de yolumuza devam ediyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
Sultanlar Ligi'nde 18. hafta bitti, lider değişti: İşte puan durumu
Habere Git

"Eda Erdem heykeli çok hak ediyor"

Hem Fenerbahçe Opet'in hem de Filenin Sultanları'nın kaptanı Eda Erdem Dündar'ın heykelinin dikilmesi için çalışmalara başlandı. Meryem Boz ise takım arkadaşının heykeli hakkında şunları söyledi: "Hâlâ üst düzey ve herkese örnek olabilecek bir sporcu. Çok iyi bir kaptan, çok iyi bir lider. Benim çok yakın arkadaşlarımdan biri. Karakter olarak da sporculuk dışında benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Bence çok da hak ettiği bir anda geldi bu heykel. Her sporcunun onur duyacağı ve hayatında ölümsüz olacağı bir an. Çok hak ediyor ve zaten kulübün ikonu, yüzü. Karakteriyle, duruşuyla, sporculuğuyla hak ettiği zamanda geldi. Ben onun adına çok mutluyum."

Senin için hazırladığımız haberler