Lionel Messi'nin 2022 Dünya Kupası'nda giydiği formalar açık artırmada satılacak!

İsa Kethüda
20.11.2023 - 17:12 | Son Güncellenme: 20.11.2023 - 20:03

MLS Ligi takımlarından Inter Miami forması giyen Lionel Messi'nin, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda giydiği formalar açık artırmada satılacak.

Lionel Messi'nin 2022 Dünya Kupası'nda giydiği formalar açık artırmada satılacak!

AJANSSPOR-HABER

ABD Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Inter Miami forması giyen Lionel Messi'nin, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda giydiği formaların açık artırmada satılacağı iddia edildi.

Messi'nin, 2022 Dünya Kupası'nda giydiği formalar satılacak

RMC Sport'ta yer alan habere göre; dünyanın ilk uluslararası müzayedesi Sotheby's, bugün yaptığı açıklama ile Lionel Messi'nin, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda giydiği altı formanın aralık ayında açık artırma usulü ile satılacağını duyurdu.

10 milyon Dolar

Haberde, formaların fiyatının yaklaşık olarak 10 milyon Dolar'a satılacağı belirtildi.

Lionel Messi'nin satışa çıkacak olan formaların hangi maçlarda giydiği de belli oldu. Buna göre Arjantinli yıldızın; Suudi Arabistan ve Meksika'ya karşı grup maçlarında ilk yarıda giydiği ve daha sonra Avustralya, Hollanda, Hırvatistan ve Fransa'ya karşı giydiği formalar açık artırmada satışa çıkarılacak.

Michael Jordan tarihe geçmişti

Daha önce ünlü efsane basketbolcu Michael Jordan'ın, 1984 yılında Chicago Bulls ile ilk sezonunda giydiği bir çift spor ayakkabı rekor fiyata satılmıştı. 1,47 milyon dolara yaklaşık (14 milyon 403 bin lira) alıcı bulan ayakkabı, herhangi bir spor dalında giyilen ayakkabılar için şimdiye kadar ödenen en yüksek fiyatı alarak tarihe geçmişti.

"Tanrının Eli" adıyla satışa çıkarılan forma, 7,1 milyon sterline satılmıştı

Ayrıca Diego Maradona'nın 1986 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin-İngiltere çeyrek final maçında giydiği ve eliyle attığı gole ithafen "Tanrının Eli" adıyla satışa çıkarılan forma, 7,1 milyon sterlinle futbol formalarında rekor fiyata alıcı bulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler