Milli Takım'da Rayyan Baniya sürprizi

Akın Ungan
08.10.2023 - 16:32 | Son Güncellenme: 08.10.2023 - 16:43

Son dakika | A Milli Takım'a, Werder Bremen - Hoffenheim maçında omzu çıkan Ozan Kabak'ın yerine Trabzonspor'dan Rayyan Baniya çağırıldı. İşte detaylar.

Milli Takım'da Rayyan Baniya sürprizi

AJANSSPOR HABER

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella geçtiğimiz günlerde açıkladığı ilk aday kadrosunda zorunlu değişikliğe gitti. Werder Bremen - Hoffenheim maçında omzu çıkan Ozan Kabak'ı kadrodan çıkaran Montella, Trabzonspor'da forma giyen başarılı stoper Rayyan Baniya'yı dahil etti.

Açıklama yapıldı

Konu hakkında yapılan açıklamada, "EURO 2024 Elemeleri’nde Hırvatistan ve Letonya ile oynayacağı karşılaşmalar için bugün İstanbul’da toplanacak A Millî Takımımızın aday kadrosunda değişiklik yapıldı. Dün akşam Werder Bremen ile Hoffenheim’ın karşılaştığı müsabakadan omuz çıkığı sebebiyle ayrılan Ozan Kabak’a bugün Almanya’da çeşitli testler uygulandı. Yapılan testler sonucunda, Ozan’ın yaşadığı sakatlığın tedavisinin A Millî Takım kampı süresince tamamlanamayacağı anlaşıldığından, millî futbolcumuzun aday kadrodan çıkarılmasına karar verildi" denildi.

Açıklamanın devamında ise "Ozan’ın yerine Trabzonspor’da forma giyen savunma oyuncusu Rayyan Baniya aday kadroya dâhil edildi. İtalya’nın Bologna kentinde doğan 24 yaşındaki futbolcu, A Millî Takım’ın bu akşam İstanbul’da başlayacak kampında yerini alacak" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Bjelica'dan yönetime: "Tüm alacaklarımı ödeyin, gideyim"
Habere Git

"Kendimi Türk hissediyorum"

Rayyan Baniya, geçen yıl Karagümrük'te oynadığı dönemde Fanatik'e verdiği röportajda, "Kendimi Türk hissediyorum çünkü Türk bir annenin oğluyum. A Milli Takım'da oynamak benim küçüklük hayalimdi. Başkanımız Süleyman Hurma da benim Türk Milli Takımı'nda oynamamı istiyor. Tabii ki Benin'den de İtalya'dan da beni izleyenlerin olduğunu biliyorum. Ancak benim ilk tercihim her zaman Türk Milli Takımı olacak" demişti.

Rayyan Baniya kimdir?

Rayyan Baniya, Beninli bir baba ve Türk bir annenin çocuğu olarak İtalya'nın Bologna şehrinde doğdu. 24 yaşındaki oyuncu, Modena altyapısında futbola başladı. 2016-18 sezonunda Verona forması giyen Baniya, daha sonra Mantova ve Renate takımlarına kiralık gönderildi. 2021-22 sezon başında Fatih Karagümrük sağ ayaklı stoperi renklerine bağladı.  

1.92 boyundaki Rayyan Baniya, sezon başında Trabzonspor'a transfer oldu. Milli Futbolcu, Bordo-Mavililer ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzonspor, Baniya için Karagümrük'e 2.050.000.-EUR+KDV bonservis bedeli ödeme konusunda anlaştı. Trabzonspor'dan bu yıl 750 bin Euro kazanacak Baniya'nın sonraki sezonlardaki maaşı her yıl 50 bin Euro artacak.

Senin için hazırladığımız haberler