Vincenzo Montella, Cenk Tosun'u kadroya çağırmama nedenini açıkladı

Özgür Koç
21.03.2024 - 12:15 | Son Güncellenme: 21.03.2024 - 12:25

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, tecrbeli golcü Cenk Tosun'u Macaristan ve Avusturya ile oynanacak hazırlık maçlarının aday kadrosuna alamama nedenini anlattı. İşte detaylar...

Vincenzo Montella, Cenk Tosun'u kadroya çağırmama nedenini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

EURO 2024 hazırılkalır kapsamında yarın Macaristan ile özel maçta karşı karşıya gelecek olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Milliyet yazarı Attila Gökçe'ye konuştu.

"Milli Takım’da oynamak için yüzde yüz fit olmanız gerekir"

İtalyan çalıştırıcı, Macaristan ve Avusturya hazırlık maçlarının kadrosunun dışında kalan isimlerle ilgili olarak, "Milli Takım’da oynamak için yüzde yüz fit olmanız gerekir. Sağlıklı ve formda. Bazı oyuncularımız fiziksel olarak hazır değil... Abdülkerim ve Çağlar, sakatlık tedavisinde... İyileşmelerini ve oyuna dönmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Cenk Tosun için de kimse yanılmasın"

Vincenzon Montella, kadroya çağırılmayan isimlerden Cenk Tosun hakkında ise şunları söyledi:

"Cenk Tosun için de kimse yanılmasın. Milli Takım’da Cenk’ten çok yararlandık. Letonya maçında attığı gollerle bizi rahatlattı. Kapımız kimseye kapalı değil. Cenk ve öteki futbolcularımız, fiziksel olarak hazır olduklarında davet edilecektir."

50 kez milli formayı giydi

32 yaşındaki Cenk Tosun, kariyerinde 50 kez A Milli Takım forması giydi. Tecrübeli golcü bu karşılaşmalarda 20 kez fileleri havalandırırken, 7 kez de gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler