3 ayda Sivasspor'un bel kemiği oldu, Ne Kuntz gördü ne de Montella...

Akın Ungan
08.10.2023 - 11:37 | Son Güncellenme: 11.10.2023 - 08:35

3 ay önce Sivasspor'da A takıma yükselen Yunus Emre Konak Süper Lig'de 8 maça çıktı. 17 yaşındaki oyuncunun performansı Milli Takım seçicileri tarafından görülmedi.

3 ayda Sivasspor'un bel kemiği oldu, Ne Kuntz gördü ne de Montella...

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un genç futbolcusu Yunus Emre Konak performansıyla göz doldurdu. 17 yaşındaki genç oyuncu, bu sezon Kırmızı-Beyazlılar'ın çıktığı tüm lig maçlarında forma giydi. Yunus Emre'nin bu yükselişi, Milli Takım seçicileri tarafından değerlendirilmedi.

3 ayda Sivas'ın bel kemiği oldu

Batman Tüpraşspor altyapısında futbola başlayan Yunus Emre Konak, 2018'de 1955 Batman Belediyespor altyapısından Sivasspor altyapısına geçti. 5 yıl alt yaş gruplarında mücadele eden genç futbolcu, sezon başında A takıma yükseldi. Hazırlık döneminde göz dolduran Yunus Emre, Temmuz ayında çıktığı A takımın 3 ay içinde vazgeçilmezi oldu.

8 maçta 658 dakika süre aldı

Sadece 3 ay önce A takım idmanlarına katılmaya başlayan Yunus Emre Konak, Sivasspor'un çıktığı 8 Süper Lig maçında da forma giydi. İlk maçına Samsunspor karşısında çıkan ve 63 dakika görev alan 17 yaşındaki önlibero, 8 Süper Lig maçında toplam 658 dakika sahada kaldı.

İlgini Çekebilir
Montella ilk Milli Takım kadrosunu açıkladı! İki isim ilk kez
Habere Git

Yunus Emre Konak'tan 8 maçta 1 asist

Trendyol Süper Lig'de forma giyen genç futbolcular arasında yer alan Yunus Emre Konak, Sivasspor formasıyla çıktığı 8 maçta 1 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. Yunus Emre Konak, ligin 5'inci haftasında oynanan MKE Ankaragücü maçında Samu Saiz'ın golünde asisti yapan oyuncu oldu. Başarılı önlibero, 1 mücadelede ise sarı kart gördü.

Ne A Milli ne Ümit Milli gördü

Yunus Emre Konak'ın Süper Lig'deki performansı, Milli Takım seçicileri tarafından görülmedi. Süper Lig'de Sivasspor'un oynadığı 8 maçta da görev alan genç futbolcu ne A Milli, ne de Ümit Milli Takım'ın aday kadrolarında yer aldı... 

Nuri Şahin, Arda Güler ve Emirhan İlkhan örnekleri...

Futbolculuk kariyerinde birçok başarıya imza atan Nuri Şahin, A Milli formayı ilk kez 17 yaşında giymiş ve en genç milli olan futbolcu ünvanını almıştı. Fenerbahçe'de yıldızlaşan Arda Güler 17, Beşiktaş'tan İtalya'ya transfer yapan Emirhan İlkhan ise 18 yaşında A Milli Takım'a çağırıldı.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz'dan yeni sayfa! Kadın Milli Takımı için gündemde
Habere Git

U-18'in dostluk maçına çıkarıldı

Arda Güler ve Emirhan İlkhan gibi futbolcuların A Milli kariyerleri göz önüne alındığında Yunus Emre Konak'ın Ümit Milli Takım'a bile çağırılmaması dikkat çekti. Arda Güler Milli Takım'ın alt yaş kategorilerinde 10 kez, Emirhan İlkhan ise 15 kez forma giymişti. Bu sezon 8 Süper Lig maçında da görev alan Yunus Emre Konak ise şimdiye kadar Türkiye U-18'de 5 hazırlık maçına çıkabildi. İlk maçına Haziran ayında çıkan Yunus Emre, toplam 221 dakika süre buldu.

Mehmet Can Aydın'ın yerine dahil edildi

Yunus Emre Konak, Trabzonspor'un sezon başında Schalke 04'ten kiraladığı genç sağ bek Mehmet Can Aydın'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmasıyla Ümit Milli Takım'ın San Marino ve Letonya maçları aday kadrosuna davet edildi.

Senin için hazırladığımız haberler