O engel de ortadan kalkıyor! Newcastle United...

07.06.2020 - 12:35 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 12:36

Suudi Arabistan, Premier Lig'in ülkedeki korsan yayınları sebebiyle beIN Sports’a yayın hakları için para ödemeye hazır.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman’ın başında bulunduğu bir konsorsiyum tarafından satın alınması için yapılan 300 milyon Euro’luk teklif, ligin yayıncı kuruluşlarından biri olan beIN Sports tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Sözcü'den alınan habere göre; Suudi Arabistan’ın korsan yayınlara izin verdiği gerekçesiyle satışın gerçekleşmemesini isteyen beIN Sports, Premier Lig kulüplerine mektup bile yollamıştı.

500 milyon Pound ödenecek

Daily Mail’de yer alan habere göre, anlaşmanın iptal edilmesinden çekinen Suudi Arabistan’ın, yaklaşık 500 milyon Pound tutarındaki beIN Sports’un yayın hakları zararını karşılamayı düşündüğü belirtildi.

Suudi Arabistan’ın, Katar’ın yayın haklarından elde ettiği zararı karşılayarak, Newcastle United’ın satışında herhangi bir sıkıntı çıkmamasını planladığı da haberde yer aldı.

İki ülke arasındaki sıkıntı aşılacak

Katar'a yakın kaynaklar Suudi Arabistan'dan bir yetkili ile görüşmediklerini ifade ederken, kendilerine garanti verilmesi halinde iki ülke arasındaki sıkıntının aşılabileceğini belirtti. Newcastle United’ı satın almak için teklif yapan konsorsiyumun, ülkedeki korsan yayınlar ile ilgileri olmadığını, ancak sorunun çözülmesi için lobi faaliyetlerine başladıkları ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler