Okan Buruk'un "İsviçre çakısı": Barış Alper Yılmaz farkı

Cem Ergün
28.04.2024 - 13:57 | Son Güncellenme: 28.04.2024 - 14:18

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında son dönemece girilirken, Galatasaray'ın yıldızı Barış Alper Yılmaz performansıyla takım arkadaşlarını geride bıraktı.

Okan Buruk'un "İsviçre çakısı": Barış Alper Yılmaz farkı

AJANSSPOR HABER

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Barış Alper Yılmaz, bu sezon Sarı-Kırmızılı formayla toplamda 52 maçın 51'inde forma giymeyi başardı. Bu istikrarı milli futbolcuyu takım arkadaşlarının önüne taşıdı. İşte detaylar...

Okan Buruk'un "İsviçre çakısı"

Barış Alper Yılmaz, bu sezon gösterdiği başarılı performansıyla teknik direktör Okan Buruk'un adeta "İsviçre çakısı" oldu. Buruk, bu sezon Barış Alper'e; sağ bek, sol bek, sol kanat, sağ kanat ve forvet bölgelerinde görev vererek vazgeçilmez isimlerinden biri olduğunu gösterdi.

23 yaşındaki futbolcu da her mevkide gösterdiği başarıyla 51 maçta forma giyerken, 34'üne de ilk 11'de başladı. Barış Alper Yılmaz, bu maçlarda 6 kez ağları havalandırırken, 8 de asist yapmayı başardı.

Kerem ve Muslera takipte

Galatasaray'da, Barış Alper Yılmaz'ın ardından en çok maçta forma giyen isimler ise sırasıyla Kerem Aktürkoğlu ve Fernando Muslera oldu. Kerem, bu sezon 50 maçta forma giyerken, Muslera 48 maçta görev aldı.

Kerem Aktürkoğlu, bu sezon çıktığı 40 maçın 44'ünde ilk 11'de forma giyerken, 15 gol ve 7 asistlik performansa imza attı. Fernando Muslera ise 48 maçın 21'inde kalesini gole kapamayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler