Okay Yokuşlu’nun hedefi Premier Lig

Özgür Koç
05.05.2024 - 14:19 | Son Güncellenme: 05.05.2024 - 14:36

Kariyerini İngiltere'de sürdüren Okay Yokuşlu son iki sezondur Championship’te formasını giydiği West Bromwich Albion ile Premier Lig’e çıkmak istiyor.

Okay Yokuşlu’nun hedefi Premier Lig

AJANSSPOR - HABER

Okay Yokuşlu’nun formasını terlettiği Championship ekibi West Bromwich Albion, ligde son hafta evinde Preston’u 3-0 mağlup ederek 5’inci sıraya yerleşti ve Premier Lig’e yükselmek için play-off’lara katılmaya hak kazandı. 

Takımın vazgeçilmezi

Bu sezon West Bromwich Albion’da 46 maça çıkan Okay Yokuşlu, takımının en çok forma giyen ikinci ismi durumunda. 30 yaşındaki futbolcudan fazla olarak sahaya çıkan tek isim ise 47 kez ile stoper Darnell Furlong oldu. 

Hedef Premier Lig

Championship’i 5’inci sırada bitirip play-off’lara kalan West Bromwich Albion’ın rakibi normal sezonu 4’üncü sırada bitiren Southampton oldu. İki maç üzerinden oynanacak play-off yarı final eşleşmesinde ilk maç 12 Mayıs'ta West Bromwich’in evinde rövanş karşılaşması ise 17 Mayıs’ta Southampton’ın sahasında oynanacak. 

Futbola Karşıyaka’da başladı

Futbol kariyerine 2004 yılında Karşıyaka altyapısında başlayan Yokuşlu, hızla yükselen performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Karşıyaka’dan sonra bedelsiz bir şekilde Altay altyapısına transfer olan Okay Yokuşlu kariyerine burda devam etti. Altay altyapısında başarılı bir dönem geçiren milli futbolcu, 2009-2010 sezonunda hem Altay U-18 takımında hem de Altay A2 takımında görev aldı. Gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 6 Ekim 2009'da oynanan maçta attığı iki golle profesyonel liglerde Türkiye'nin en genç gol atan oyuncusu unvanını elde etti. 

Altay formasıyla gol atan en genç futbolcu oldu

Okay Yokuşlu, 2010 yılında 1. Lig'e adım attı ve 16 yaşını doldurmadan Altay formasıyla gol atan en genç futbolcu unvanının da sahibi oldu. Altay'daki başarılı performansıyla dikkat çeken Yokuşlu, 2011 yılında 2 milyon 300 bin TL karşılığında Kayserispor'a transfer oldu. 

Trabzonspor’da hafızlara kazındı

Kayserispor'daki kısa süreli macerasının ardından, 2015 yılında Trabzonspor'a transfer olan Yokuşlu, burada da önemli bir performans ortaya koydu. Trabzonspor formasıyla üç sezonda toplam 106 maça çıkan futbolcu taraftarın sevgilisi haline geldi. Bordo mavili forma altında gösterdiği performansla Avrupa’dan bir çok kulübün dikkatini çeken orta saha oyuncusu 2018 yılında İspanya La Liga ekiplerinden Celta de Vigo'ya transfer oldu ve burada da etkili bir performans sergiledi. 

Premier Lig’de 16 maça çıktı

İspanya’daki üçüncü sezonun devre arasında dönemin Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion’a transfer olan milli futbolcu burda 16 maça çıkarken 1 gol 4 asistlik bir performans gösterdi. Dört ayrı sezonda Celta Vigo’nun formasını terleten 30 yaşındaki futbolcunun kariyerinde kısa bir Getafe macerası da bulunuyor. Okay Yokuşlu, 2022 yılından bu yana West Bromwich Albion takımında forma giyiyor.

Senin için hazırladığımız haberler