Jutta Leerdam Pekin Kış Olimpiyatları'na damga vurdu! Tarihe geçti

22.02.2022 - 13:43 | Son Güncellenme: 22.02.2022 - 13:56

Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyat Oyunları' Beijing Kış Olimpiyatları'na sürat patencisi Jutta Leerdam başarısı ve güzelliğiyle damga vurdu.

Jutta Leerdam Pekin Kış Olimpiyatları'na damga vurdu! Tarihe geçti

Gümüş madalya kazandı

Hollandalı sürat patencisi Jutta Leerdam, Pekin Olimpiyatları'nda kadınlar 1000 metrede gümüş madalya kazandı ve Japon Miho Takagi'ye yarım saniye altın kaçırdı.

İlk olimpiyat madalyası

Jutta Leerdam'ın kazandığı gümüş madalya kariyerindeki ilk olimpiyat madalyası oldu. Hollandalılar 1000 metrede 2006'dan bu yana podyum geleneği Jutta Leerdam ile sürdürdü.

En güzel 5 kadın arasında 

Başarılı olmasının getirdiği ünle her geçen gün daha çok takipçiye ulaşıyor Jutta Leerdam. 2019 yılında FHM tarafından Hollanda'nın en güzel 5 kadını arasında yer aldı. Yaptığı göz makyajı için "Bu benim imzam" diyor.

İlgini Çekebilir
Ronaldo Tecavüz Davasında Taciz Olasılığından Korkuyor
Habere Git

Rekorlar kıran bir patenci 

Jutta Leerdam 30 Aralık 1998'de Hollanda'da doğan başarılı bir sürat patencisi. Leerdam dünya çapında kırdığı rekorlarla, sürat pateni yarışmalarında madalyalara ambargo koyan başarılı bir olimpik sporcu

23 altın madalyası var

30'dan fazla madalyası bulunan Jutta Leerdam'ın 23 adet altın madalyası bulunuyor.

3 kez dünya şampiyonluğu yaşadı

Hollandalı sporcu, bireysel 1000 metre ve 2 kez de takım sprint şampiyonluğu olmak üzere 3 kez dünya şampiyonu olmayı başardı.

Hızını artırmak istiyor

Antrenmanlarını erkeklerle yapmayı çok sevdiğini söylüyor, çünkü erkekler daha hızlı olduğu için onu daha da hızlı olmaya sevk ediyorlarmış. Sevgilisi olan Koen Verweij de sürat pateni dünyasının önde gelen isimlerinden biri.

Senin için hazırladığımız haberler