ÖZEL - Hami Mandıralı'dan VAR sistemi ve yabancı kuralı hakkında flaş açıklama!

09.11.2017 - 18:27 | Son Güncellenme: 09.11.2017 - 18:27

ÖZEL - Hami Mandıralı'dan VAR sistemi ve yabancı kuralı hakkında flaş açıklama!

AJANSSPOR- Trabzonspor'un efsane oyuncusu Hami Mandıralı, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Hami Mandıralı'nın röportajından önemli satır başları şu şekilde:

"Yıldız olmak ne kadar kıymetli..."

"Milli takım kabuk değiştiriyor. Genç jenerasyon ve arada da 2-3 tane tecrübeli oyuncular var. Bugün bir yazı okudum. 'Milli takım kabuk değiştiriyor fakat Lucescu 72 yaşında' ifadeleri yer bulmuştu. Takımımızda önemli yeteneklerimiz var. Genç oyuncularımızın bir arada oynaması lazım. Milli takım kabuk değiştirmek zorunda. Yıldız olmak ne kadar kıymetli bizim ülkemizde onu da bilemiyorum. Tartışılması gereken bir konu. Yetenekli kardeşlerimizi güçlenmesi lazım. Bunun için özel çalışmalar yapması lazım. Asıl olan yetenektir fakat daha güçlenmeleri lazım. Çevrelerinde iyi bir ağabeye ihtiyaçları var. Onlarla daha ileri gidebilirler diye düşünüyorum"

Abdülkadir ve Yusuf değerlendirmesi

"Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı hakkında transfer haberleri yazılıyor. Fakat bu haberler gerçeği yansıtıyor mu? Öncelikle bunu bilmek lazım. İki isimde de oyun zekası var. Fizik olarak güçlenmeleri lazım. Bu kardeşlerimiz Trabzonspor'daki misyonlarını henüz tamamlamadılar. Oyuncularımıza hemen zirve yaptırıyoruz. Oyunculara teklif varsa kulüp menfaati noktasında erken yaşlarda yurt dışına gitmeleri avantajdır. Ülkemizde genç oyuncuları birden büyütüyoruz ve bu gençler düştüğü zaman toparlayamıyoruz. Hayırlısı neyse o olsun"

"Her zaman kendisini hazır tutuyor"

"Cenk Tosun ülkemizin en önemli golcülerinden birisi. Profesyonel davranıyor ve her zaman kendisini hazır tutuyor. Yabancıya karşı olmayalım. Ama yabancı oyuncunun genç ve yeteneklisini bulalım. Tecrübeli oyuncularında kalitelisine 'evet' diyelim. Sıradanlaşmış oyuncularla evlatlarımızın önünü kapatmayalım. Bu değişim birden olacak bir şey değil. Yabancı oyuncularla en az 2-3 yıllık sözleşme imzalanıyor"

VAR sistemi yorumu

"Bizim ülkemizin insanı Video Hakeme de karşı çıkar. Yanlış bir karar verdiği zaman; 'Bu Trabzonsporlu, Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı' der. Önemli olan insanın kalbinin temiz olması. Sen nasıl bakmak istiyorsan öyle bakıyorsun, öyle görüyorsun. Biz 5 tane hakem de koyduk ama orta hakem yan hakemden medet umdu. Lucescu'nun yabancı konusundaki görüşleri kendisini bağlar. Kulüpler Birliği buna cevap verecektir.

Deniz Türüç, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir, Atilla Turan ve Emre Akbaba gibi yetenekli oyuncularımız var. Bu isimler güçlenirse ülke futboluna uzun yıllar hizmet edeceklerdir. Türkiye'de yetenekli oyuncularımız var. Bunu kimse gözardı edemez. Ülkemizdeki en önemli başarı şampiyonluk. Rıza Hoca Abdülkadir'i son haftalarda 10-15 dakika oynattı biraz isteksiz görülebilir. Bu oyuncularımızın uzun süre oynaması lazım. Ülkemizde Salih Uçan gerçeği var. Yurt dışında tutunamadı. Altyapıdaki oyuncularımız var ama hem oyuncuya hem de hocalara kıymet vermek lazım"

"Benim bildiğim ve sevdiğim tek iş futbol"

"Ben hep teknik direktörlüğe hazırım. Şunu görüyorum. Buna biraz insanın canı da sıkılıyor. Başarısız olarak gönderilen teknik direktör başka takımlara gidiyor. Anlamıyorum. Bizim gibi insanlar bekliyor. Ben işimi düzgün yapmaya çalışan bir insanım. Benim bildiğim ve sevdiğim tek iş futbol, İnşallah biz de çalışmaya devam ederiz"

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler