Portekiz'de ırkçılık depremi

17.02.2020 - 03:15 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 01:05

Moussa Marega, bir dönem oynadığı Vitoria Guimaraes taraftarlarından ırkçılık sesleri duydu. Porto'nun oyuncu Vitoria Guimaraes ırkçılık tezahüratlarını duyunca sahayı terk etti. Marega kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor.Peki ırkçılık ne demek ve nerede kullanılır. Tüm detaylar haberimizde... Irkçı saldırısı Portekiz'de de olmaya başladı.

Portekiz'de geceye ırkçılık skandalı vurdu. Porto deplasmanda Vitoria Guimaraes'e konuk oldu. Portekiz Süper Lig'inde ikinci sırada bulunan Porto maçı 2-1 kazandı. Maçın 60. dakikasında ise ırkçılık olayı yaşandı. Porto'nun ikinci golünü atan Moussa Marega, eski takımının taraftarlarından ırkçı tezahüratlarla karşı karşıya kaldı ve sahayı terk etti. 

Maçın bitiminden sonra Porto teknik direktörü Sergio Conceicao açıklamalarda bulundu.  Serigo "Bu insanlık değil. İnsanız ve saygıyı hak ediyoruz. Bu gece yaşananlar iğrençti." dedi.

Marega 2016/17 sezonunda Vitoria Guimaraes formasını kiralık olarak giymişti.

Moussa Marega Kimdir?

Moussa Marega, Portekiz Süper Lig ekiplerinden  Porto forması giyiyor.  Malili 28 yaşında ki oyuncu futbol kariyerine Fransa'da başladı. 16/17 sezonundaVitoria Guimaraes  formasını kiralık olarak giydi.    Forvet olarak görev yapan 1.83 m boyundaki Marega, Porto'da değerini yükseltmeye devam ediyor. 24 milyon Euro değeri bulunan oyuncunun milli takımda 18 maçı ve 2 golü bulunuyor.Bu sezon Porto ile toplam 30 maça çıkan Marega, 8 gol 7 asist yaptı.

 
Irkıçılık nedir?
 
Irkçı, İnsan ırklarının birbirlerine üstünlüğünü temel alan Irkçılık felsefesini benimsemiş kişilere verilen addır. Irkçı insanların göstermiş olduğu bu tutuma ise "ırkçılık" adı verilmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler