Rasim Kara'dan Muslera ve Karius yorumu!

03.06.2020 - 17:22 | Son Güncellenme: 03.06.2020 - 17:29

Rasim Kara'dan Muslera ve Karius yorumu!

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Rasim Kara, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Muslera 10 üzerinden kaçlık bir kaleci? Karius neden başarısız oldu? Sergen Yalçın, Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi? Rasim Kara tüm bu soruları Spor Kazanı programında cevapladı.

Kalecilerin koordinasyonları bozulmuş olabilir!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Rasim Kara, "Teknik her sporda çok önemli. Kaleci bu tekniği maçlarda kullanacağı için kalecileri uzun süreli maç ortamında çalıştırmak lazım. Antrenmanlarda yan top çalışan kalecilerin %90'ı maç sırasında bu toplara çıkamıyor. Mert Günok'un babası eski bir kaleci ve bizim kurslarımızdan mezun. Bu dönemden en çok etkilenenler kaleciler olacaktır. Kalecilerin koordinasyonları bozulmuş olabilir. Son 4 haftada atılan 90 golün 3/2'si yan toplardan geldi. Yandan yapılan ortalar engellenmeli." dedi.

Muslera, 10 üzerinden 8'lik bir kaleci!

Rasim Kara, Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'yı değerlendirdi ve 10 üzerinden 8'lik bir kaleci olduğunu söyledi. Kara, "Kalecilerin ayaklarının çok iyi olması önemli ancak saha içindeki dağılış en az bunun kadar önemli. Fernando Muslera 10 üzerinden 8'lik bir kaleci. Taffarel bizim kurslarımızdaki gibi bir eğitim almamış olabilir. Muslera çok başarılı bir kaleci. Hatasız oynamak mümkün değil." şeklinde konuştu.

Karius beni hiç yanıltmadı!

Rasim Kara son olarak Beşiktaş'ın eski kalecisi Loris Karius'u ve eski öğrencisi Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki geleceğini yorumladı. Rasim Kara, Sambade, Beşiktaş'a gelmeden önce Cenk Gönen ve Tolga Zengin, Milli Takım kalecisiydi. Karius beni hiç yanıltmadı. Karius'un odaklanma problemi vardı ve baskı altında doğru kararlar veremiyordu. Burada tek suçlu kaleci değil. Beşiktaş'ın ideal bir savunması yok. Sergen Yalçın'ın başarılı olmasını istiyorum. Sergen Yalçın başarılı olabilir çünkü oyunculara nasıl hitap edeceğini biliyor. Sergen Yalçın'ın elindeki kadro çok önemli." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler