Real Madrid finale çıktı, Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Arda Güler...

Özgür Koç
09.05.2024 - 12:42 | Son Güncellenme: 09.05.2024 - 13:07

Arda Güler'in formasını giydiği Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'i yarı finalinde 2-2'nin rövanşında Bayern Münih'i 2-1 yenerek finale yükseldi. İspanyol ekibinin final biletini almasıyla Fenerbahçe, 2.2 milyon euro kazanacak. İşte detaylar...

Real Madrid finale çıktı, Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Arda Güler...

AJANSSPOR - HABER

Milli futbolcu Arda Güler'in takımı Real Madrid Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktı. Yarı finalde eşleştiği Alman ekibi Bayern Münih ile Münih'te oynanan ilk karşılaşmada 2-2 berabere kalan İspanyol devi, dün akşam sahasında oynadığı rövanş maçında 80. dakikada geride olduğu maçı iki dakika bulduğu iki golle 2-1 kazanarak final biletini aldı.  

Real kazandı, Fenerbahçe de kazandı

Real Madrid'in Bayern'i eleyerek finale yükselmesi Fenerbahçe'ye de kazandıracak. Sarı lacivertliler sezon başında 20+10 milyon euro karşılığında Real Madrid'e gönderdiği milli futbolcu Arda Güler'in sözleşmesinde yer alan bonus maddesiyle kasasına önemli bir giriş sağlayacak. 

2.2 Milyon Euro bonus geliri

Real Madrid'in 1 Haziran'da Wembley'de oynanacak final maçında Borussia Dortmund'a rakip olmasıyla Fenerbahçe'nin kasasına 2.2 milyon euro girecek. Sarı lacivertliler, Arda Güler'in Real Madrid'e transferinde sözleşmesine eklettiği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bonus maddesi ile 2.2 milyon Euro kazanmış oldu.   

Ali Koç'un kurnazlığı

Öte yandan Real Madrid ile Arda Güler transferinde sözleşmeye ligde 20 maçın üstünde forma giydiği takdirde bonus ödenmesi maddesini eklemek istedi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise bunu kabul etmeyerek, Real Madrid'in LaLiga şampiyonu olması halinde bonus ödenmesi maddesinin sözleşmeye eklenmesini istedi ve bunu Madrid yönetimine kabul ettirdi. 

LaLiga şampiyonluğundan da 1.9 milyon euro

Real Madrid'in LaLiga'yı açık ara puan farkıyla daha sezon bitmeden şampiyonluğunu ilan etmesiyle Fenerbahçe, Arda Güler'in sözleşmesine eklettiği bonus maddesiyle 1.9 milyon Euro daha kazanmış oldu.  

Real Madrid'in istediği gibi 20 maç oynama şartı sözleşmeye eklenmiş olsa, Arda Güler bu sezon LaLiga'da 7 maçta forma giyebildiği için Fenerbahçe herhangi bir bonus kazanamayacaktı.

Real Madrid kupayı alırsa bir bonus daha gelecek

Öte yandan Real Madrid'in 1 Haziran'da Wembley'de oynanacak olan final maçında Borussia Dortmund'u yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanması halinde Fenerbahçe yaklaşık 2,5 milyon Euro daha kazanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler