İlhan Palut ve Hikmet Karaman deprem hakkında konuştu

Eren Tuncay
14.02.2023 - 17:59 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 18:15

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından spor camiası tek yürek oldu. Teknik direktörler Hikmet Karaman ve İlhan Palut, Radyospor'a görüşlerini aktardı.

İlhan Palut ve Hikmet Karaman deprem hakkında konuştu

AJANSSPOR - HABER

Kahramanmaraş emrkezli ve 10 ilimizde hissedilen depremlerden sonra tüm Türkiye tek vücut oldu. Spor camiası da adeta kenetlendi. Teknik direktörler Hikmet Karaman ve İlhan Palut açıklamalarda bulundu.

"Tek bayrak altında toplanmalıyız"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hikmet Karaman, "Korkunç bir durumla karşı karşıyayız. 1999 yılında Gölcük'te depremi yaşayan, birçok yakınımı ve arkadaşımı kaybetmiş biriyim. Ulusumuz yaralarımızı bir an önce saracaktır. Bu süreçte siyaset bir kenara bırakılmalı, hangi parti olursa olsun siyaset olmamalı. Hepimizin tek bayrak altında toplanması gerekiyor. Olası bir İstanbul depremi için hazırlıklı olmalıyız, tedbirlerimizi almalıyız. Konuşacak çok şey var ama her şeyden önce vicdan sahibi olmalıyız." dedi.

"Artık renklerin bir önemi yok"

Birlik beraberliğin önemine değinen Karaman, "Adana Demirspor'u tebrik ediyorum. Fiorentina ile temsili bir maç  yapacaklar. Futbol camiasındaki tüm paydaşları tebrik ediyorum, bu dönemde tek yürek olduk. Artık renklerin bir önemi yok, birlik-beraberlik içerisinde olmalıyız. İnsanlık önce pandemi sürecinde şimdi de deprem felakatinde adeta bir sınavdan geçti. Liglerin ertelenmesini, deprem felaketinin yaşandığı şehirlerde takımların ligden çekilmesini doğru buluyorum. Deprem felaketinden sonra kararları alırken çok iyi süzmemiz gerekiyor. Ortak akılla doğru projeler üretilmeliyiz" diyerek sözlerini noktaladı.

İlgini Çekebilir
"İskenderun için o kupayı kazanmak istiyoruz"
Habere Git

"Gökhan Zan ve Volkan Demirel büyük bir mücadele içerisinde"

İlhan Palut da depremle ilgili duygu ve düşüncelerini Radyospor'a paylaştı. Deneyimli teknik adam, "Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bu mucizeler devam eder. Hataylıyım fakat 2-3 yıldır Hatay'da yaşamıyorum, ancak yakın arkadaşlarımızdan, ilkokul arkadaşlarımızdan sosyal çevremizdeki birçok insandan kötü haberler aldık. Gökhan Zan ile mesajlaştık; kendisi büyük mücadele içerisinde Allah ondan razı olsun. Volkan Hoca ile görüştük ama o da yoğun bir program içerisinde, ondan da Allah razı olsun. Herkesten Allah razı olsun. Gerçekten kadir şinas bir milletiz, hangi şehirli olduğumuzun, hangi inanca sahip olduğumuzun bir önemi yok. Yardım noktasında birlik beraberlik içerisinde olduk. Bu yaralar sarılana kadar o bölgedeki depremzede vatandaşlarımızı unutmayalım. İmkanı olan vatandaşlarımız depremzede vatandaşlarımıza yardımı rutin hala getirmeliyiz." dedi.

Konya'ya teşekkür etti

İlhan Palut, yakın zamanda görevden ayrıldığı Konyaspor'a, "Konya'daki arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Kimi aradıysam, kimden rica ettiysem depremzede vatandaşlarımız için yardımcı oldu. Allah onlardan razı olsun." sözleriyle teşekkür etti.

"Maraş ve Hatay yeniden kurulacak"

Maraş ve Hatay şehirlerinin yeniden kurulacağını söyleyen Palut, inşaatların olması gerektiği gibi yapılmasının altını çizerek, "Allah göstermesin bir daha böyle olursa ülkemizdeki insanlar aynı reaksiyonu verecek. Jeoloji mühendisi değilim; Kahramanmaraş ve Hatay şehri yeniden kurulacak. İnşaatları olması gerektiği gibi yapalım. Lütfen yapılara dikkat edelim, önlemlerimizi alalım." dedi.

İlgini Çekebilir
Sezer Özmen: "Yemek yemekten, uyumaktan utanıyoruz"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler