Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Alanyaspor maçını değerlendirdi

06.10.2019 - 20:14 | Son Güncellenme: 06.10.2019 - 17:21

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Alanyaspor maçını değerlendirdi

NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 7. haftasında oynanan Beşiktaş-Alanyaspor maçının ilk ve ikinci yarılarını değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İlk yarı yorumları:

Alanyaspor bir fazla gibi. Fizik olarak, oyun planı olarak güçlüler. Mahkum oynamıyorlar. Oyun yönünün değiştirip oynuyorlar. Önde baskılı oynamaya çalışıyorlar. Erol Bulut’u da kutlamak lazım. Beşiktaş tam kadro ile oynuyor ama Atiba ve Oğuzhan eski güçlerinde olmadığı için ürkekler ve pas hatası yaptılar.

Atiba ve Oğuzhan  Abdullah Avcı’nın ilk 11 oyuncusu değildi sezon başından itibaren. Üç büyükleri izlediğimiz zaman, bizim ülkemizde büyük kulüpler geriye giderken Anadolu kulüpleri yükselişte. Artık zor kazanıyorsunuz maçları.

Oyunu açana kadar zorlanıyorsunuz ve açamıyorsunuz da. Lens’e gösterilen sarı kartı doğru bulmuyorum. Burak’ın pozisyonu da sarı kartın ötesi. Bence hareketi istemli.

İkinci yarı yorumları:

Gündüz maçlarını özlemişiz. Daha farklı kazanabilirdi cümlemi bir kenara koyayım. Beşiktaş ideale yakın, sakatlıklarını atlatarak maça çıktı. Ljajic forvet arkası diyorduk ama ‘Ben öyle oynamayacağım’ dedi ve oyundan çıkardı.

Beşiktaş’ın özellikle skoru yakaladıktan sonra müthiş eforunu takdir edelim. Abdullah Avcı tartışılıyor, Fikret Orman kongre kararı almış, taraftar üzgün kırgın. Alanya takımını da bugün beğendim. Erol Hoca ve başkan Hasan Bey’i kutlarım. İyi takım yapmışlar.

Alanyaspor güçlü bir takım. Bugün Beşiktaş için önemli olan kazanıp ben bu yarışta olmak istiyorum demesiydi. Obradovic mi, Abdullah Avcı mı anlayamıyorsunuz. Sürekli kenarda. Teknik direktörler yapacak bunu.

Beşiktaş ligin sondan üçüncüsüyken, şampiyonluğa oynuyorum diyen Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bir maç arkasında yer aldı. Bu takımlar arasında transfer döneminde eli en güçsüz olan Abdullah Avcı’ydı.

VAR’a karşı olmamaın sebebi anlaşıldı mı? Geçen sene ilk defa uygulanırken çok tartıştık, VAR’a çok gidiliyordu. Gidiliyordu da ne oluyordu? Bu kez özürleri kabahatlerinden büyük oldu. VAR’a ciddi paralar veriliyor, vallahi o paralara gerek yok.

Cuma günü oynanan maçtan sonra, dün Mariano’yu ben de görmedim. Kırmızı sarı diyen var bunu bilemem. Diğer pozisyonun penaltı olduğunu herkes biliyor. Türkiye’de VAR falan yok. Özellikle büyük takımların maçlarında VAR uygulaması kalkmış. 0-0 giden maçta Beşiktaş penaltı kazanıyor, veririm penaltıyı ama hocam gel bir bak derim, gider bakarım.

VAR da muhtemelen vermeyecekti. Ben penaltıyı verirdim ama VAR’da iptal ederim. Maç 1-0, soldan bir oyuncu orta yapıyor açık el. Fenerbahçe - Antalyaspor maçındakinden daha net bu.

Atiba’nın pozisyonu hiç tartışılmadan sarı kart ve penaltı. Türkiye’de bu müessese yıllardır tartışılıyor. Bunun izahı yok. Vicdanlı bir insan şu üç pozisyonu test eder. Penaltıyı verebilir mi, Burak kötü niyetli değildi, ama Atiba’nın pozisyonunu da vermiyorsan art niyetlisin.

Son üç günde yapılanlar Türk futbolu için büyük skandaldır. Böyle şeyleri yaşadığım için eski bir futbolcu olarak çok üzüntü duyuyorum.

Boşuna para vermesinler. VAR’sız bir lig oynanıyor şu anda. Son üç gün için söylüyorum. Serkan Çınar bence kötü maç yönetmişti, yanlış maç yönetmişti.  Bülent Yıldırım da aynı şey oldu. Suat Arslanboğa’yı dinlendir, alt lige ver. Müessese için yap bunu.

Üç hakeme de söylemiyorum. O maçın VAR hakemlerini çağırıp neden çağırmadınız diyecekler, muhtemelen ‘Siz tembihlediniz’ diyeceklerdir. İki hafta ara var. İşler çok kötü yani. Problem penaltıyı vermemelerinde değil, çağırılmamalarında. Problem çağırmayın diyenlerde.

Senin için hazırladığımız haberler