Roman Abramovich, Türkiye'de Chelsea'sini arıyor!

Cüneyt Muharremoğlu
22.12.2022 - 12:49 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 12:53

Ukranya - Rusya savaşının ardından Chelsea'yi bırakmak zorunda kalan iş insanı Roman Abramovich'in İstanbul'da kulüp satın almak istediği iddia edildi.

Roman Abramovich, Türkiye'de Chelsea'sini arıyor!

AJANSSPOR HABER

Rusya'nın Ukrayna topraklarına 24 Şubat 2022'de girmesiyle başlayan savaş yeni yıla sayılı günler kala devam ediyor. Avrupa'dan dışlanan Rusya'ya futbolda da yaptırımlar geldi. FIFA ve UEFA, Rus takımlarını turnuvalarda mücadele etmekten men etti.

Roman Abramovich, Chelsea'yi satmak zorunda kaldı

Savaşın etkilediği futbol içindeki isimlerden biri ise Chelsea'nin eski sahibu Rus iş insanı Roman Abramovich oldu. Harcadığı paralarla Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig şampiyonluğu yaşatan Abramovich kulübü satmak zorunda kaldı. Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyum, mayıs ayında Chealsea için 4,25 milyar Sterlin ödedi.

Abromovitch, AB ülkeleri ve İngiltere'de takım alamıyor

İngiltere'de Chelsea'yi satmak zorunda kalan Abromovitch, Avrupa Birliği (AB)üyesi ülkelerinde de takım satın alamıyor. AB de Rusya'ya ambargo kararı uyguluyor ve Rus iş insanlarının varlıklarını dondurabiliyor ve el koyabiliyor. 

İlgini Çekebilir
Muhsin Bayrak'tan Roman Abramovich'e Bodrum hediyesi
Habere Git

Abramovich, Türkiye'de yaşıyor

İngiltere ve AB ülkelerinde istediğini yapamayan Rus milyarderin uzun süredir İstanbul'da bulunduğu belirtiliyor. Marca'nın haberine göre, Abromovitch, 1.2 milyar dolarlık yatıyla geldiği İstanbul'da mutlu.

Sabahları Rumeli Hisarı'nda kahve içiyor

Zamanının büyük bir bölümünü  Türkiye'de geçiren Abramovich, bazen sabahları Rumeli Hisarı yakınındaki bir yerde kahve içiyor ve Boğaz'da yürümeyi çok seviyor. 

Türkiye'de Rusya'ya yaptırım yok

Marca'nın haberine göre, Türkiye'nin Rusya'ya yönelik bir yaptırım kararının bulunmaması futbolu seven iş insanını harekete geçirdi.

İlgini Çekebilir
İşlem tamam! İşte Chelsea'nin yeni sahibi
Habere Git

Abromovitch, Türkiye'den takım almayı düşünüyor

Bebek'e yerleşmeyi düşünen Abromovitch'in bir Türk takımını satın alması uzak bir ihtimal olarak gözükmüyor. Böylece Chelsea'de yaşadığı kulüp heyecanını Türkiye'de yaşamaya devam edecek. 

Abramovich, dünyanın en zengin insanlarından

Abramovich'in, Rusya -Ukrayna savaşından sonra serveti yüzde 41.6 erimesine rağmen 10.5 milyar doları bulunuyor.  Rusya, İsrail ve Portekiz vatandaşlığı bulunan 56 yaşındaki iş insanı, İsrail'in ikinci, Rusya'nın 11. ve Portekiz'in en zengin insanı unvanlarına sahip.

Senin için hazırladığımız haberler