Eski Beşiktaş Ve Galatasaraylı Ekonomiye İsyan Etti! Ben Geldiğimde Dolar 2.6 TL'ydi

Burak Alaca
18.07.2023 - 11:13 | Son Güncellenme: 18.07.2023 - 12:23

Daha önce Beşiktaş ve Galatasaray formalarını da terleten Eyüpspor'un Hollandalı yıldızı Ryan Babel, Türkiye ekonomisinden şikayet etti. İşte detaylar.

Eski Beşiktaş Ve Galatasaraylı Ekonomiye İsyan Etti! Ben Geldiğimde Dolar 2.6 TL'ydi

AJANSSPOR-HABER

Bir dönem ülkemizde Beşiktaş ve Galatasaray formaları da giyen Eyüpspor'un 36 yaşındaki Hollandalı kanat oyuncusu Ryan Babel, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderi ile Türkiye'nin mevcut ekonomik durumunu eleştirdi.

Türk Lirası ile birikim yapılmaz dedi

Türk Litasının değer kaybında Twitter hesabı üzerinden vurgu yapan Ryan Babel "Maaşınızı Türk Lirası üzerinden alıyorsanız ve emeklilik için birikim yapmaya çalışıyorsanız…. Yavaş yavaş paranın değeri sıfıra indirmeden hayat birikiminizi nasıl koruyabilirsiniz?" ifadeleriyle şikayet etti.

"Ev sahiplerinin başka şansı yok"

Ev sahibinin kira ücretine %100 zam yaptığını paylaşan Babel bu duruma "Ev sahibim kiraya %100 zam yaptı. Kur düşüşte olduğu için Türkiye'deki ev sahiplerinin kiraları çılgınca yükseltmekten başka neredeyse hiçbir seçeneği yok. 2013'te Türkiye'ye ilk geldiğimde 1 dolar, Türk Lirası ile 2.60 civarıydı. Bugün ise 26 lirayı geçti. Türk parasının değerindeki devasa düşüş." ifadeleri ile tepki gösterdi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Fred için planını hazırladı! Anlaşma...
Habere Git

İstanbul devlerinde TL zengini oldu

2016-2017 sezonunun ortasında La Liga ekibi Deportivo La Coruna'dan Beşiktaş'a transfer olan Ryan Babel, Siyah-Beyazlılar'da forma giydiği toplamda iki yılda 4 milyon 350 Euro kazandı. Bu meblağ günümüz kuru ile yaklaşık 131 milyon 587 bin 500 Türk Lirasına tekabül ediyor.

Galatasaray'dan 3 yılda dünyaları kazandı

Galatasaray'a 2019'da Fullham'dan ayrılarak gelen Ryan Babel 2 milyon Euro imza parası kazanırken, 3 yıl için de toplam 7.5 milyon Euro'luk bir sözleşmeye imza attı. Deneyimli sol kanat oyuncusu 2020'de Eredivise ekibi Ajax'a kiralanmıştı ve oyuncunun maaşının bir bölümünü o dönem eski kulübü Hollanda kulübü karşılamıştı. Ryan Babel'in Galatasaray'dan ayrılırken toplamda cebine koyduğu 9.5 milyon Euro'nun bugün Türk Lirası ile karşılığı 287 milyon 375 bin ediyor.

Eyüp ülkemizde son durağı olabilir

Kasımpaşa, Beşiktaş ve Galatasaray maceralarının ardından geçtiğimiz sezon TFF 1.Lig ekibi Eyüpspor ile sürpriz bir şekilde 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Sözleşmesi biten yıldız oyuncunun kariyerine ülkemizde devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

İlgini Çekebilir
Zaniolo 5 dakikada Cim Bom'u rahatlattı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler