İzmir'de altyapı futbolcusunu sahaya girip darbeden şüpheli tutuklandı

İsa Kethüda
27.02.2024 - 17:12 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 17:18

Son dakika haberleri. İzmir'de 16 Yaş Altı Gelişim Ligi futbol karşılaşması öncesinde sahaya girerek bir oyuncuyu darbeden şüpheli, tutuklandı. Detaylar.

İzmir'de altyapı futbolcusunu sahaya girip darbeden şüpheli tutuklandı

Alınan bilgiye göre, 25 Şubat'ta, Bornova Şehir Stadı'nda Bornova 1877 AŞ-Altay arasında yapılan 16 Yaş Altı Gelişim Ligi karşılaşması öncesinde sahaya giren bir kişi, ayağıyla bir topu saha dışına gönderdikten sonra ısınan Altaylı oyunculardan birinin üzerine yürüdü. Şüpheli, oyuncuya tekme ve tokat attı.

Olaya ait görüntüler, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin, daha önce de hakkında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet suçundan işlem yapılan A.C.Z. olduğunu belirledi.

Tutuklandı

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan A.C.Z, işlemin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Altay'dan açıklama

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay Spor Kulübü de, dün olaylar ilgili bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

25 Şubat 2024 Pazar günü Bornova Stadı’nda oynanan U 16 Akademi Ligi Bornova FK – Altay karşılaşması öncesinde saha içinde sporcumuza ve tribünde sporcu ailelerine karşı, üçüncü bir takımın taraftarları tarafından yapılan saldırı hepimizi derinden yaralamış ve ülke spor kamuoyunda infial yaratmıştır.

Kendi maçları olmamasına rağmen planlı ve organize bir şekilde maçın oynanacağı stada geldiklerini mevcut görüntülerden de gördüğümüz, maç öncesinde yapılan son hazırlıklar esnasında saha içine girerek 16 yaşındaki sporcumuza tribünde ise sporcularımızın ailelerine saldırılması ve beraberinde bulunan kişilerin şiddet içeren o anları desteklercesine cep telefonu ile kaydederek sosyal medyada paylaşmaları kabul edilemezdir.

Kulübümüzün akademi takımlarına ve ülke futbolunun gelişimine verdiği önem ülkemizin ve İzmir’in futboluna şimdi olduğu gibi 110 yıldır kattığı değer tartışmasız ortadadır. Bu değer tüm Türkiye tarafından bilinmektedir. Bu noktada ülke futboluna hizmet etmek isteyen, hayallerinin peşinde koşan, sporun birleştirici ve geliştirici gücüne inanan nice genç evlatlarımızı armamızda 110 yıldır yazan İzmir’e ve tüm Türkiye’ye kazandırmak adına günlük başarılara bakmaksızın çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Altay Spor Kulübü, resmi olarak 110 yıldır bu ülke için kurtuluş savaşında savaşmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında etkin rol oynamış ve sayısız sporcu yetiştirmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direklerinden bir tanesidir. Popülist ve sorumsuzca söylenen “İzmir’in en büyük umudu ve en güçlü ailesiyiz” gibi sloganlar gizli ayrıştırmalara, eğitimsiz ya da eğitim düzeyi düşük düzeyde bulunan bazı kitlelere “vandallık yapma ve şiddet uygulama” cesareti vermektedir. Söz konusu yaşanılan şiddet olayı bunun en net göstergesidir.

Büyük Altay ülkenin kurulmasında, İzmir’in kurtulmasında bizzat yer almış, bünyesinden ayrılan Altaylıların iki güzide Kulüp kurmasına dahi sebep olmuş neredeyse İzmir futbolunu dizayn ve domine etmiş olan temel direktir. Bu yüzden tüm kulüp yetkililerini maksadını aşan söylemlerle aslı astarı olmayan gereksiz iddialarda bulunmamaya davet ediyoruz. Kulüplerin değeri ve önemi sadece günlük başarılar ile değil, kuruldukları günden bu yana ne ürettiklerinin toplamıyla ve ilkeleriyle belirlenir.

Altay Spor Kulübü, hiçbir zaman suçu ve suçluyu övmemiş, hiç bir suç işleyene işlediği suçlardan kurtularak ceza almaması için hukuki destek vermemiştir. Diğer Kulüplerden de bu konuda aynı etik ve vicdani yaklaşımda bulunmalarını beklemekteyiz.

Kulübümüzün, emniyet birimleriyle birlikte konuyu koordineli olarak takip etmekte olup, bu ahlaksız suçu işleyen ya da işleyenlerin olabilecek en ağır cezayı almaları için tüm girişimlerde bulunduğunu özellikle belirtmek isteriz.

Sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne inanarak, hafta sonu oynanacak olan tüm akademi takımlarımızın karşılaşmalarına taraftarlarımızın katılmasını ve üzerindeki formanın rengi ne olursa olsun sahada bulunan evlatlarımızı taraf gözetmeksizin destekleyerek bağrına basmaya davet ediyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler