Nuri Şahin söz verdi Safouri ve Jehezkel'i oyundan çıkardı

Akın Ungan
11.11.2023 - 00:32 | Son Güncellenme: 11.11.2023 - 00:39

Antalyaspor’da Nuri Şahin, Kosova – İsrail maçının kadrosunda yer alan Sagiv Jehezkel ve Ramzi Safuri’nin Ankaragücü maçında oynamasına izin verilmesine karşılık oyundan erken çıkarılması sözünü yerine getirdi.

Nuri Şahin söz verdi Safouri ve Jehezkel'i oyundan çıkardı

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Süper Lig’in 12’nci haftasında Ankaragücü’nü deplasmanda 4-0 ile geçen Antalyaspor’da Sagiv Jehezkel, Ramzi Safuri ve Zymer Bytyqi’nin bu karşılaşmada oynayıp oynamayacağı son güne kadar netleşmedi. Yaşanan savaş ortamı nedeniyle Kosova ve İsrail arasında oynanacak Avrupa Şampiyonası Eleme maçı Pazar gününe ertelenirken, UEFA da milli takımda forma giyecek futbolcuların kulüpleri tarafından en az 48 saat öncesinden serbest bırakılmasını şart koştu. 

Bytyqi için izin gelmedi

Kadrosunda İsrail’den Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel’i, Kosova’dan da Zymer Bytyqi’yi barındıran Antalyaspor, İsrail’den onay alırken, Kosova cephesi ise izin vermedi. Zymer Bytyqi, Ankara deplasmanında yer almazken, Ramzi Safuri ve Sagiv Jehezkel ilk 11’de sahaya çıktı.  

Benayoun ile çözdü

Sagiv Jehezkel ve Ramzi Safuri konusunda ısrarcı olan İsrail Milli Takımı’nın Sportif Direktörü Yosi Benayoun ile temas kuran Nuri Şahin, futbolcuları için izin almayı başardı. Liverpool’dan takım arkadaşı olan Benayoun ile uzun süren temasları sonrasında Kosova – İsrail maçından 2 gün önce oynanacak Ankaragücü – Antalyaspor maçında her iki İsrailli futbolcunun da forma giymesi konusunda anlaşma sağlandı.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor vitesi Ankara yolunda 5'e attı!
Habere Git

90 dakika sahada tutmadı

Ankaragücü maçında her iki futbolcunun da 90 dakika sahada kalmayacağı sözünü veren Nuri Şahin, skorun erken gelmesiyle sözünü tuttu. 29’da farkı ikiye çıkaran golü kaydeden Jehezkel’i devre arasında oyundan alan Nuri Şahin, Ramzi Safuri’yi de 72’de kenara aldı ve yerine Ufuk Akyol’u sahaya sürdü. 

Tek antrenmanla sahaya çıkacaklar

Safouri ve Jehezkel, Kosova’da yarın tek antrenmana çıktıktan sonra Pazar günü milli maç için sahada olacak. Karşılaşmada Safouri’nin yedek kalması beklenirken, Jehezkel ise 11’de sahaya çıkacak. 

10 günde 4 maça çıkacaklar

Antalyasporlu futbolcular Sagiv Jehezkel ve Ramzi Safouri’nin de formasını giydiği İsrail Milli Takımı, erteleme maçları sebebiyle milli arada 10 günde tam 4 maça çıkacak. İsrail, Kasım’ın 12’sinde Kosova, 15’inde İsviçre, 18’inde Romanya ve 21’inde de Andorra ile karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler