Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en başarılı ülkesi hangisi olacak?

Orhan Gülek
30.04.2024 - 10:12 | Son Güncellenme: 30.04.2024 - 10:24

Şampiyonlar Ligi'nde heyecan dorukta: Real Madrid, Bayern Münih'e meydan okuyor, Dortmund ise PSG ile mücadele edecek. Peki Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en başarılı ülkesi hangisi olacak? İşte tüm detaylar...

Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en başarılı ülkesi hangisi olacak?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Yarı finaller öncesinde Şampiyonlar Ligi'nde gelecek sezondan itibaren bir sezon önce en başarılı olmuş iki ülkenin birer takımının daha turnuvaya katılacak olması gözleri bir yandan da bu mücadeleye çevirdi. 

Üç kupada da sona yaklaşıldı

Üç kupada da sona yaklaşılırken Almanya, Fransa ve İngiltere arasında çok çekişmeli bir Avrupa'da sezonun en başarılı ikinci ülkesi olma yarışı var. Çünkü gelecek sezon en başarılı iki ülkenin birer fazla takımı Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak. 

İtalya, Devler Ligi'ne 6 takımla katılacak

İtalya sezonun en başarılı ülkesi olmayı ve 5 takımı garantiledi. Hatta Atalanta Avrupa Ligi'ni kazanır ligde ilk beşe giremezse İtalya Devler Ligi'ne 6 takımla katılacak. Atalanta'nın Serie A'da ilk beşe girmesi durumunda o zaman Avrupa Ligi kontenjanı eleme oynayan takımlar içinde son 5 yıldaki kulüp puanı en yüksek takıma verilecek. 

İlgini Çekebilir
Xabi Alonso, Leverkusen'den ayrılacak mı? Kararını açıkladı
Habere Git

En şanslı Almanya

En başarılı ikinci ülke yarışında en şanslı Almanya, çünkü yarı finallerde 3 takımı var. Almanya, Alman takımları toplamda 3 puan alırsa tek takımı kalan İngiltere'yi, 4 puan aldıklarında da 2 takımlı Fransa'yı matematik olarak geride bırakarak ikinciliği garantileyecek ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne 5 takımla katılacak. 

Leverkusen, Şampiyonlar Ligi'ne katılımı garantiledi

Leverkusen Avrupa Ligi'ni kazanırsa Avrupa Ligi'ni kazanan takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılım kontenjanı UEFA tarafından elemelerde oynayan takımlar içinde son 5 yıldaki kulüp puanı en yüksek takıma verilecek. Çünkü Leverkusen ligden Şampiyonlar Ligi'ne katılımı garantiledi. 

Dortmund'un Bundesliga'da ilk beşte olması kesin ancak Dortmund Şampiyonlar Ligi'ni kazanıp ligde ilk beşte olmasaydı o zaman Almanya'da 6 takımla katılma hakkı elde edebilme ihtimali vardı.  

Eğer Almanya 5 takım gönderemezse Dortmund ancak Şampiyonlar Ligi'ni kazanırsa gelecek sezon da kupaya doğrudan katılabilir.

Senin için hazırladığımız haberler