Şansal Büyüka, Ali Koç Övgülü Yazısı Yayımlanmayınca Milliyet'ten İstifa Etti

Ali Bozkurt
26.04.2023 - 10:35 | Son Güncellenme: 26.04.2023 - 10:45

Gazeteci Şansal Büyüka, Milliyet gazetesinde kaleme aldığı Ali Koç'a ilişkin yazısının yayımlanmamasının ardından istifa ettiğini açıkladı. Detaylar...

Şansal Büyüka, Ali Koç Övgülü Yazısı Yayımlanmayınca Milliyet'ten İstifa Etti

AJANSSPOR HABER

Spor basınının önde gelen isimlerinden Şansal Büyüka, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yaptığı övgünün sansürlenmesi nedeniyle Milliyet gazetesinden istifa etti. Detaylar...

Şansaş Büyüka: ''Prova'da yazı vardı''

Büyüka, 343 Digital kanalında Milliyet gazetesinden istifa sürecini anlattı. Büyüka, "Milliyet'te haftada bir, ligin genel panoramasını yapan tam sayfa yazılar hazırlıyorum. Son yazımda Ali Koç ile ilgili bir yazı yazdım. İçinde eleştiri de var, destek de var. Sınırları zorlayan bir yazı değil. Hiç öyle bir yanı yok. Sakıncalı bir tarafı yok editöryel açıdan. İlk baskı çıktı, bana da gazetenin provası geldi.'' dedi.

''Gözlerime inanamadım''

Yazıyı sabah yayınlanmadığı gördüğünde inanmadığını dile getiren Büyüka, ''Gördüm, yazı manşet altında gayet güzel kullanılmış. Sabah kalktım, baktım yazı yok gazetede. Gözlerime inanamadım. Ben yanlış mı görüyorum acaba dedim. Sağa sola sordum, Anadolu şehirlerindeki dostlarımı aradım, gazetede var. Editörümü aradım, haberi yok, Tayfun Bayındır'ı aradım, haberi yok. Belli ki yukarıdan gelen, yönetimsel belki yazı işleri...'' dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den taraftarı heyecanlandıracak transfer hamlesi!
Habere Git

''Kendime saygısızlık gördüm, istifa ettim''

Yazının kaldırılması sonrası istifa ettiğini dile getiren Büyüka, ''Yazı çıkarılmış. Nezaketen bana haber verme yok, yazının olmadığını sabah görüyorum. Bunu kendime yapılan saygısızlık olarak gördüm ve 9.15'te istifa ettim." dedi.

Şansal Büyüka'nın kaldırılan yazısı...

Fenerbahçe'den tepki gelmişti

Fenerbahçe, resmi hesabından daha önce yazının kaldırılması hakkında açıklama yapmıştı. Sarı-Lacivertliler, Uzun bir süredir Fenerbahçemize karşı husumet dolu bir tutum sergileyen Milliyet'in son icraatı; üst yönetim baskısıyla değiştirilen sayfa. Milliyet'in Fenerbahçe ile ne gibi bir sorunu olabilir?'' ifadelerine yer vermişti. 

İlgini Çekebilir
Şampiyon Fenerbahçe!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler