Şenol Güneş'ten Muleka'ya: ''Aboubakar Gibi Efsane Ol''

Ali Bozkurt
11.11.2022 - 09:12 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 10:18

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, golcü oyuncu Jackson Muleka'ya Vincent Aboubakar'ı işaret ederek onun gibi efsane olmasını istedi.

Şenol Güneş'ten Muleka'ya: ''Aboubakar Gibi Efsane Ol''

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kadroyu oturtma konusunda çalışmalarını sürdürürken daha önce kendisi döneminde fark yaratan Vincent Aboubakar'ın rolünü takımda üstlenecek ismi belirledi. Güneş, golcü oyuncuya efsane olmasını için örnekler verdi. Detaylar... 

''Bu yetenek sende var”

Fanatik'te yer alan habere göre Muleka ile özel bir görüşme gerçekleştiren tecrübeli hoca, “Aboubakar ilk geldiğinde anlaşılmaz bir çekingenlik içindeydi. Bu durum yeteneklerini sahaya yansıtmasını geciktirdi. Ama pes etmeyip devam etti. Şimdi efsane forvet diye anılıyor. Benzer şeyler sende de var. Tıpkı onun gibi olabilir hatta daha iyisini yapabilirsin. Bu yetenek sende var” diyerek oyuncusunu motive etti.

Bu sezon Beşiktaş ile Süper Lig'de 11 maça çıkan Muleka, 4 gol 1 asist katkısı sağlarken Ziraat Türkiye Kupası dördüncü tur maçında ise takımı adına 1 gol atma başarısı gösterdi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Fenerbahçeli yıldızın peşinde
Habere Git

Aboubakar'dan ilk sezon 19 gol

Aboubakar 2016-17 sezonunda Beşiktaş'a kiralık olarak gelmiş, Süper Lig'de 12 gol atarken Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 3'er gol atmıştı. Golcü oyuncu diğer tek golü ise Ziraat Türkiye Kupasında atmıştı.

2020/21 sezonu

Kamerunlu oyuncu 26 maçta 15 gole imza atarken arkadaşlarına da 5 asist yaptı. Aboubakar ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 maçta 1 gol attı. 

Aboubakar özellikle sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'ye karşı 2 gol atıp çok özel bir performansa imza atmıştı. Beşiktaş, 15 yıl sonra Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmeyi başarmıştı. Maç 4-3 skorla Beşiktaş'ın lehine sonuçlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler