"Sergen Yalçın ekol olmak istiyorsa mutlaka yapmalı"

22.05.2021 - 16:32 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 17:35

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Metin Keçeli, kazanılan şampiyonlukları yorumladı. Keçeli, Sergen Yalçın ve Aboubakar için de çarpıcı konuştu. İşte o açıklamalar...

"Sergen Yalçın ekol olmak istiyorsa mutlaka yapmalı"

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın eski ikinci başkanlarından Metin Keçeli, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Sergen Yalçın ile sözleşme imzalanması konusunda bir problem yaşanmayacağını söyleyen Keçeli, Vincent Aboubakar'ın Avrupa'ya transfer olacağını dile getirdi. Keçeli ayrıca Sergen Yalçın'ın bir ekol olması için yapması gereken şeyler olduğunun altını çizdi. 

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Metin Keçeli'nin açıklamaları şu şekilde: 

"Beşiktaş şampiyonluğu daha erken ilan etmeliydi"

Beşiktaş'ın çok değerli şampiyonluklar elde ettiğinde dikkati çeken Metin Keçeli, "Hatırladığım 50 yıl içinde en enteresan sezondu. Bu sezonu hiç unutmayacağız. Sezona kötü başladık. Sergen Yalçın, sezon başında, "Bizi de gönderebilirler" tarzında bir ifade kullanmıştı. Ben de gitmemesi gerektiği konusunda ısrarcı olmuştum. Beşiktaş, hak ettiği bir şampiyonluğu yaşadı. Beşiktaş aslında daha önce şampiyonluğu ilan etmeliydi. 21 takımlı lig pek olmamıştı. Bu kadar fazla maç, hastalık, seyirci yok, sakatlıklar... Şampiyonlukta Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de payı çok büyük. Futbolcular zorlu bir ortamda parasını aldı. Futbol takımı şampiyon oldu ama teknik heyet kadar Çebi'nin de payı var. Büyük katkı sağladı Beşiktaş'a" ifadelerini kullandı.

"Aboubakar bence yurt dışına transfer olacak"

Takımdan ayrılması gündemde olan futbolcularla ilgili de konuşan Keçeli, Aboubakar'ın Avrupa'ya transfer olacağını savundu. Keçeli sözlerine şu şekilde devam etti:

"Aboubakar ile ilgili sorunlar olduğu kanaati bende de oluştu. Aboubakar konusunda bir risk alındı. Ciddi katkı sağladı. Son haftalarda kötü kokular gelmeye başladı. Ben inanmadım. Aboubakar bence ayrılacak. Ama gideceği yer Fenerbahçe değil, bence yurt dışı olacak. Beşiktaş'ta kalıcı olacağını düşünmüyorum. Cenk Tosun da ciddi şanssızlık yaşadı. Dorukhan da problem yaratıyor. Böyle çok sayıda futbolcuyu altyapıdan alıp onu marka yapan Beşiktaş'tır. Böyle bir futbolcuyu ilk defa görüyorum. Kalmak istemeyen oyuncuyu tutmayacaksın. Beşiktaş, Dorukhan olmadan da şampiyon olur. Mesajım gayet nettir."

İŞTE ABOUBAKAR GERÇEKLERİ! HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

"Sergen Yalçın ile devam edilecek"

Beşiktaş'ın eski 2 numarası, Sergen Yalçın ile sözleşme imzalanması konusunda sorun yaşanmayacağına inanıyor. Keçeli, "Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Türk futbolunun çatısıdır. Bir Türk teknik adamı Avrupa'nın en önemli ilk 10 kulübü çağırırsa teknik adam gider. Yoksa Türkiye'de ulaşılabilecek en iyi mevkilerden söz ediyoruz. Beşiktaş bir markadır. Örneğin; Daum koşarak Beşiktaş'a gelmişti. John Benjamin Toshack da öyle. Kimse Türkiye'yi küçümsemesin. Sergen Yalçın, Beşiktaş ile devam edecektir. Sergen Yalçın hakkını verdi. Bence hiçbir problem çıkmaz ve Sergen Yalçın ile devam edilir" diye konuştu. 

"Sergen Yalçın'ın ekol olması için yapması gereken şeyler var"

Öte yandan Keçeli, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın ekol olması için yapması gereken bazı şewler olduğunu ifade ederken şu açıklamayı yaptı:

"Sergen Yalçın'ı uzun yıllardır tanırım. Sergen Yalçın'ın ekol olmasını isterim. Ama bunun için daha farklı olması lazım. Daha da geniş bir bakış açısı olmalı. Birkaç genç oyuncu çıkarmasını, başarıyı istikrarlı bir şekilde sürdürmesini bekliyorum. Yıllar önce genç bir çocuğu Beşiktaş istedi mi, Beşiktaş'a koşarak gelinirdi. Sergen Yalçın'dan beklentim takımı o noktaya çıkarmasıdır. Türkiye bu sezon Beşiktaş şampiyon olunca nefes almıştır. Çünkü toplumun yüzde 80'i Beşiktaş'ın şampiyon olmasını istiyordu. Şampiyonluk için ayrıca mutlu olduğumu bir kez daha yinelemek istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler