Carabao Cup Finali: Manchester United 2-0 Newcastle United (Yazılı Özet)

Burak Alaca
26.02.2023 - 22:15 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 20:21

İngiltere Lig Kupası (Carabao Cup) finalinde Manchester United, Newcastle United'ı Casemiro ve Marcus Rashford'un golleriyle 2-0 mağlup ederek kupaya uzandı.

Carabao Cup Finali: Manchester United 2-0 Newcastle United (Yazılı Özet)

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Lig Kupası (Carabao Cup) finalinde Manchester United ve Newcastle United, Wembley'de karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan Manchester United, Casemiro ve Marcus Rashford'un golleriyle 2-0 galip ayrıldı ve kupaya uzandı.

6 yıl sonra gelen ilk kupa

"Kırmızı Şeytanlar" lakaplı Manchester United bundan önce son kupasını 2016-2017 sezonunda Jose Mourinho döneminde kazanmıştı. Manchester United o dönem UEFA Avrupa Ligi finalinde Ajax'ı 2-0 yenerek kupayı müzesine götürmüştü.

Ten Hag fark yarattı

Geçtiğimiz temmuz ayında Ralf Rangnick'in yerine Ajax'tan ayrılarak Manchester United'ın başına geçen Hollandalı teknik adam Erik Ten Hag ilk sezonunda takımına kupa kazandırmayı başardı. Takımın başında tüm kulvarlarda 40 maça çıkan Ten Hag maç başı ortalama 2.30 puan topladı.

İlgini Çekebilir
Old Trafford'ta yükselen yıldız! ManU, Rashford ile kazanıyor
Habere Git

Weghorst asisti yaptı ilk kupasını aldı

Ara transfer döneminde Beşiktaş'tan ayrılarak Manchester United'ın yolunu tutan Hollandalı santrfor Wout Weghorst 11 maçta yalnızca 1 gol atarak eleştiri oklarının hedefi olmuştu. 1.97'lik forvet bugün dakikalar 39'u gösterirken Marcus Rashord'un attığı golde asisti yaptı. Yıldız oyuncu bu şampiyonlukla kariyerindeki ilk kupayı kazanmış oldu.

Karius 2 yıl sonra sahada

Nick Pope'un kart cezası, Martin Dubravka'nın ise statü gereği kadroda yer alamadığı maçta Newcastle United kalesini eski Beşiktaşlı Loris Karius korudu. Alman file bekçisi son olarak Union Berlin forması giydiği dönemde Şubat 2021'de Hoffenheim karşısında sahada yer almıştı.

Rashford durdurulamıyor

Manchester United'ın İngiliz forveti Marcus Rashford kariyerinin en skorer dönemini geçiriyor. Bugün de attığı gol ile 25 yaşındaki oyuncu bu sezon 38 maçında 25. kez fileleri havalandırdı.

İlgini Çekebilir
ManU efsanesinden Weghorst'un transferine tepki!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler